Δήμος Γαλατσίου: Ανοίγει αύριο Πέμπτη το Άλσος Βέικου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δήμος Γαλατσίου: Ανοίγει αύριο Πέμπτη το Άλσος Βέικου

«Ξέρω καλά πόσο έχει λείψει από όλες και όλους μας μια ήσυχη βόλτα στο Άλσος μας. Από αύριο Πέμπτη, λοιπόν, το Άλσος ανοίγει ξανά τις πόρτες του.» Με αυτή τη φράση ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος ενημέρωνει τους Γαλατσιώτες ότι ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής θα δέχεται και πάλι από αύριο επισκέπτες και περιπατητές.

Στο μήνυμά του ο Γιώργος Μαρκόπουλος ξεκαθαρίζει γιατί κράτησε το Άλσος κλειστό όλο αυτό το διάστημα και πώς πήρε την απόφαση να το ανοίξει. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Με την ευκαιρία, όμως, επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ξανά κάποια πράγματα. Καθαρός και ντόμπρος όπως ξέρετε ότι είμαι πάντα απέναντι σε όλους και ιδίως τους συμπολίτες μου.
»Η πολιτική απόφαση που πήρα πριν από περίπου 2,5 μήνες, να κρατήσω κλειστό το Άλσος, ήταν μια απόφαση δύσκολη. Όμως, πολλές φορές οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε δεν είναι εύκολες , αντιθέτως είναι επώδυνες και ενίοτε σκληρές. Ήξερα ότι πολλοί θα διαφωνήσουν. Και να σας πω κάτι; Από την πλευρά τους ήταν απολύτως λογικό να θέλουν να μείνει ανοιχτός ένας από τους πιο όμορφους χώρους του Λεκανοπεδίου, αυτό το στολίδι του Δήμου μας. Το καταλαβαίνω απόλυτα.
Όμως δεν είμαι Δήμαρχος για τα εύκολα, ούτε για τα ευχάριστα. Είμαι Δήμαρχος για να δουλεύω για το καλό των συμπολιτών μου. Ιδίως μάλιστα όταν μιλάμε για τη Δημόσια Υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό!
»Μιλούσα με ειδικούς που με συμβούλευαν, μιλούσα με άλλους Δημάρχους που απορούσαν πώς δεν μετράω το πολιτικό κόστος, και βέβαια μιλούσα καθημερινά με πολλούς από εσάς. Και καταλάβαινα πόσο επικίνδυνο θα ήταν εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, να μείνει ανοιχτός ένας χώρος που ακριβώς λόγω της σπάνιας ομορφιάς του συγκεντρώνει επισκέπτες από όλο το Λεκανοπέδιο.
»Σε όλο αυτό το διάστημα, πολλοί από εσάς συμφωνήσατε μαζί μου. Αλλά και πολλοί – όπως έχετε κάθε δικαίωμα φυσικά – διαφωνήσατε. Σε πολλές περιπτώσεις , έντονα. Με βρήκατε στο δρόμο, με πήρατε τηλέφωνο, τα είπαμε με πολλούς από εσάς και διαδικτυακά… Σας άκουσα, σας απάντησα, κατάλαβα την ανάγκη σας, σεβάστηκα τη γνώμη σας. Όμως ένιωθα πως είχα ένα χρέος, πρώτα απ’ όλα ηθικό. Να κάνω ό,τι μπορώ για να ελαχιστοποιηθεί η διασπορά του ιού στο Γαλάτσι, ενώ όλη η Αττική είναι στο “κόκκινο”. Θα μου πείτε: Και τι άλλαξε τώρα; Δύο πράγματα. Και τα δύο, πολύ σημαντικά.
»Πρώτον, ότι όλα έχουν ένα όριο. Και νιώθω πια ότι η ανάγκη όλων μας να περπατήσουμε στο Άλσος μας είναι επιτακτική.
»Δεύτερον κι ακόμα πιο σημαντικό: Έπειτα από την εβδομαδιαία αποτίμηση της Πολιτικής Προστασίας ο δείκτης θετικότητας στην πόλης μας είναι ο ίδιος που ήταν στις αρχές Φεβρουαρίου όταν πήρα την απόφαση σχετικά με τη λειτουργία του Άλσους. Προς επιβεβαίωση αυτού τη Δευτέρα διενεργήθηκαν COVID tests από κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και στα συνολικά 387 δείγματα, βρέθηκαν μόνο 4 θετικά.
»Κι έτσι, λοιπόν, από αύριο το Άλσος θα είναι ξανά ανοιχτό για όλους μας.
»Βέβαια προσοχή: Οι αθλητικές δραστηριότητες θα παραμείνουν κλειστές. Ωστόσο οι παιδικές χαρές και τα περιπατητικά μονοπάτια θα είναι ανοιχτά!
»Και από τη Τρίτη του Πάσχα, πρώτα ο Θεός, και εφόσον το επιδημιολογικό φορτίο της πόλης μας παραμείνει σχετικά χαμηλό, θα ανοίξουν σταδιακά και οι άλλες δραστηριότητες, με ελεγχόμενη πρόσβαση –για τις σχετικές λεπτομέρειες θα ενημερωθείτε εγκαίρως.
Και φυσικά, όλα αυτά δεν σημαίνουν πως εφησυχάζουμε , δεν σημαίνει ότι σταματάμε να τηρούμε τα μέτρα. Συνεχίζουμε όπως ξέρουμε μέχρι τώρα: Με ατομική υγιεινή, μέτρα προστασίας, αποστάσεις ασφαλείας!»

Και το μήνυμα του Δημάρχου Γαλατσίου καταλήγει: «Σας ευχαριστώ πολύ. Και ειλικρινά λυπάμαι πολύ αν κάποιους από εσάς, αυτό το διάστημα, σας στενοχώρησα.
Σας υπόσχομαι, όμως, ότι αν χρειαστεί θα το ξανακάνω! Γιατί αυτή είναι η πιο σημαντική ευθύνη που έχω αναλάβει απέναντί σας, να κάνω ό,τι είναι καλύτερο για όλες και όλους στο Γαλάτσι μας.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή