Όψιμο ενδιαφέρον, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Από τον κ. Κώστα Ζώμπο, δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης «Γαλάτσι Ζούμε Εδώ» λάβαμε την παρακάτω επιστολή και την δημοσιεύουμε ως έχει:

«Ενημερωθήκαμε από δημοσίευμα της εφημερίδας σας (φύλλο 714) ότι Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.
»Ο εν λόγω συνάδελφος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αντί να θέσει τον εαυτό του σε καραντίνα, κυκλοφορούσε έξω ερχόμενος μάλιστα σε επαφή με δημότες αψηφώντας τον κίνδυνο για τη διασπορά του ιού.
»Εμείς πρώτοι οφείλουμε να δίνουμε το καλό παράδειγμα στους πολίτες σεβόμενοι ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές τους νόμους και τους κανόνες που θεσπίζει η πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά δεν τιμά το θεσμό του Δημοτικού Συμβούλου και τον όρκο που έχουμε δώσει.
»Απευθυνθήκαμε θεσμικά στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος μας απάντησε ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα και ότι δεν γνωρίζει.
»Σεβόμενοι τον αγώνα των πολιτών και επειδή πρώτοι εμείς πρέπει να δείχνουμε το σωστό παράδειγμα, απευθυνόμαστε σε εσάς, για να μας ενημερώσετε για το όνομα του συναδέλφου μας καθώς στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα στοιχεία του είναι στην διάθεση της εφημερίδας.»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το θέμα στο οποίο αναφέρεται ο κ. Ζώμπος γράφτηκε στον «Παλμογράφο» την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, δύο μήνες πριν, γι’αυτό το λόγο και στον τίτλο αναφέρω «όψιμο ενδιαφέρον» ή όπως λέγαμε παλιά ετεροχρονισμένα.
Ο λόγος για τον οποίο γράφτηκε τότε το συγκεκριμένο σχόλιο δεν ήταν για να κρεμάσουμε στα μανταλάκια τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο αλλά για να θυμήσουμε ότι πρώτοι απ’ όλους οι άνθρωποι της εξουσίας, τοπικής ή κεντρικής, είναι αυτοί που θα πρέπει να πειθαρχούν στους νόμους της πολιτείας και να δίνουν φυσικά το παράδειγμα.
Το όνομα του δημοτικού συμβούλου δεν είναι δυνατόν να σας δημοσιοποιηθεί, κ. Ζώμπο, διότι πρώτον υπάρχει το ιατρικό απόρρητο και δεύτερον από πουθενά δεν προβλέπεται ότι λόγω της θέσης την οποία κατέχετε, έχετε την εξουσιοδότηση να χειρίζεστε τέτοια ευαίσθητα θέματα που εμπίπτουν στα προσωπικά δεδομένα.
Εξάλλου ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα, κατάλαβε έστω και καθυστερημένα το λάθος του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή