Να εξοπλιστούμε με υπομονή, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Να εξοπλιστούμε με υπομονή, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του μεγαλύτερου έργου της τελευταίας δεκαετίας στην Αθήνα, της Γραμμής 4 της Αττικό Μετρό «Γαλάτσι – Γουδή».

Το πρώτο εργοτάξιο το οποίο θα στηθεί θα είναι αυτό για την εγκατάσταση του Μετροπόντικα και θα βρίσκεται επί της Λ. Βεΐκου στο ρεύμα προς Ολυμπιακό Στάδιο. Θα έχει μήκος περίπου 280 μέτρα, η αρχή θα είναι στο ύψος του δρόμου για το Λόφο Κόκκου και θα τελειώνει κοντά στην πεζογέφυρα, στο ύψος της βίλας Βιαρόπουλου.
Παρεμβάσεις θα γίνουν, όπως αναμένεται, και στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βεΐκου και όχι μόνο. Όταν έχουμε στα χέρια μας τα οριστικά σχεδιαγράμματα ως προς τις ρυθμίσεις, θα σας ενημερώσουμε.
Ένα είναι όμως σίγουρο: ότι λόγω των έργων θα προκληθεί μια σχετική αναστάτωση στην πόλη γι’αυτό και θα πρέπει όλοι να εξοπλιστούμε με υπομονή. Ας σκεφτούμε μόνο τα μελλοντικά οφέλη που θα φέρει στην καθημερινότητα όλων μας η λειτουργία του μετρό. Αν και πιστεύω ότι η όποια αναστάτωση θα είναι προσωρινή γιατί σιγά σιγά θα επέλθει η σχετική ισορροπία στην καθημερινή ζωή της πόλης.

Ένα άλλο έργο το οποίο αφορά το Γαλάτσι και το οποίο κυνηγά ο Γιώργος Μαρκόπουλος είναι η υπογειοποίηση ολόκληρης της Λ. Βεΐκου. Είναι έργο κόστους 130 εκατ. ευρώ, το οποίο αν πάρει έγκριση, μπορεί να υλοποιηθεί συγχρόνως με τη κατασκευή του μετρό.
Πολλοί θα πουν ότι αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός ή σχεδιασμός επί χάρτου. Ναι, μπορεί να είναι κι έτσι αλλά για να πραγματοποιηθεί κάποιο έργο, θα πρέπει πρώτα κάποιος να το οραματιστεί, να το σχεδιάσει και να το διεκδικήσει. Όσα περισσότερα διεκδικείς, τόσα περισσότερα κερδίζεις.
Πού ξέρετε, μπορεί να δούμε και αυτό το έργο να πραγματοποιείται στην πόλη μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή