Βασίλης Κεγκέρογλου : Αρνείται η κυβέρνηση τη χρηματοδότηση των επιλαχόντων των σχεδίων βελτίωσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βασίλης Κεγκέρογλου : Αρνείται η κυβέρνηση τη χρηματοδότηση των επιλαχόντων των σχεδίων βελτίωσης

Ανακοίνωση Κίνημα Αλλαγής – Βασίλης Κεγκέρογλου:

Την άρνηση της Κυβέρνησης για έγκριση των επιλαχόντων των σχεδίων βελτίωσης έκανε γνωστή, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ι. Οικονόμου, χθες στη Βουλή μετά από ερώτηση του Γραμματέα Κ.Ο. και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου που συνυπογράφουν όλοι οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ι. Οικονόμου απάντησε στην Ερώτηση Βασίλη Κεγκέρογλου και του Κινήματος Αλλαγής συνολικά, και προφασιζόμενος τα άρθρα του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, το γεγονός ότι δεν υπήρξε δημόσια δέσμευση αλλά και το ότι επίκειται νέα πρόσκληση των σχεδίων βελτίωσης τον Οκτώβρη, αρνήθηκε να προβεί σε ένταξη των επιλαχόντων των σχεδίων βελτίωσης στους επιτυχόντες όπως επιβάλλεται από τους κανόνες δικαίου και τις ανάγκες της ανάπτυξης και της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ο Βουλευτής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του, ζήτησε από τον Υπουργό να έρθει στην θέση ενός αγρότη, ενός επιλαχόντα αγρότη όπου μετά από γραφειοκρατικό βάσανο και συνεχείς αναβολές 4 σχεδόν χρονών είναι επιτυχών στην κατάταξη για το Σχέδιο Βελτίωσης που υπέβαλε και είχε τεράστια έξοδα για αυτό αλλά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, δεν χρηματοδοτούν με επιπλέον πόρους το πρόγραμμα, τον φέρνουν σε αδιέξοδο καθιστώντας τον μη δικαιούχο, επισημαίνοντας ότι η αδικία είναι διπλή για τους νέους αγρότες και ζήτησε την αποκατάσταση της με έγκριση όλων των επιλαχόντων των σχεδίων βελτίωσης με αύξηση του Προϋπολογισμού κατά 150 εκ. €.

Ύστερα από την άρνηση του Υπουργού, ο κ. Κεγκέρογλου κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, την επιστολή της συντονιστικής επιτροπής αγροτών για αυτό το θέμα και κατήγγειλε την Κυβέρνηση για αναλγησία και αδιαφορία, αφού δεν αξιοποιεί τις δυνατότητες που έχει (ευελιξία λόγω κορωνοϊού της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μεταφερθούν πόροι από το ένα πρόγραμμα στο άλλο, ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής με υπερδέσμευση πόρων κλπ).

«Δεν δίνετε τις κατάλληλες απαντήσεις, δεν πιστεύετε στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας, αφού δεν χρηματοδοτείται έτοιμες και εγκεκριμένες μελέτες και μάλιστα στο τομέα της αγροτικής παραγωγής που μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην Ελληνική Οικονομία» αλλά παραπέμπετε στο μέλλον με υποβολή των αγροτών σε απώλεια και επιπλέον κόστος για τις μελέτες αλλά κυρίως ότι επένδυση έχει γίνει έως τώρα στα πλαίσια του τρέχοντος προγράμματος δεν θα είναι επιλέξιμο στο νέο.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ζήτησε ενημέρωση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι για γραφειοκρατικούς λόγους με ευθύνη των υπηρεσιών, δεν έλαβαν την κορωνοενίσχυση για τις ελιές και μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποια ενημέρωση.

Ο Υφυπουργός απέφυγε να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις, παραπέμποντας σε άλλες δράσεις για ενίσχυση του αγροτικού τομέα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή