Ωρα για φαγητό με την Αργυρώ – Οι συνταγές της εβδομάδας

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ:

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, κάθε μέρα στις 11.30 στον ΣΚΑΪ, μας υπενθυμίζει ότι είναι Ώρα για Φαγητό. Από τη Δευτέρα 12 έως την Παρασκευή 16 Απριλίου, η αγαπημένη μας σεφ ετοιμάζει εύκολα και υγιεινά πιάτα, απλές και μαγικές συνταγές, γλυκά και αλμυρά κεράσματα και μοιράζεται μυστικά για να γίνει εύκολη η ζωή μας στην κουζίνα και το φαγητό μας πεντανόστιμο.

Δευτέρα 12 Απριλίου – Εύκολα & Υγιεινά
Όπως κάθε Δευτέρα, η Αργυρώ ετοιμάζει εύκολες και υγιεινές συνταγές για μικρούς και μεγάλους. Ξεκινάει με σπαγγέτι με πικάντικη γάμπαρη, συνεχίζει με μία αυθεντική συνταγή για το πιο νόστιμο καλαμποκόψωμο που έχουμε δοκιμάσει ποτέ και για το τέλος, μια εύκολη και θρεπτική σαλάτα με καστανό ρύζι. Φτιάχνεται εύκολα και είναι γεμάτη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Τρίτη 13 Απριλίου – Μαγειρικό Σχολείο
Μαγειρικό σχολείο σήμερα και η Αργυρώ μάς μυεί στα μυστικά της βρετανικής κουζίνας, με τρεις διάσημες συνταγές. Η “αυλαία” ανοίγει με τη δημοφιλή πίτα του βοσκού, μία πίτα χωρίς φύλλο και βουτυράτο πουρέ. Συνεχίζει με μία πεντανόστιμη συνταγή για αυθεντικά fish and chips, τηγανητά ψαράκια με κουρκούτι μπύρας και πατάτες διπλοτηγανισμένες και τραγανές, ραντισμένες με ξίδι, όπως ακριβώς σερβίρονται στην Γηραιά Αλβιόνα. Και τέλος, μαγειρεύει για μικρούς και μεγάλους, αγγλικά scones. Πεντανόστιμα, και πανεύκολα στην προετοιμασία, γλυκίσματα που αποτελούν μέχρι σήμερα βασικό μέρος της ιεροτελεστίας στο απογευματινό τσάι.

Τετάρτη 14 Απριλίου – Γλυκά & Αλμυρά
Γλυκά και αλμυρά τα σημερινά πιάτα. Ξεκινάμε με κοτομπουκιές με μακαρόνια και τυρένια σάλτσα που θα λατρέψουν σίγουρα οι μικροί μας φίλοι και συνεχίζει με αλμυρά palmier, ένα πρωτότυπο σνακ για όλες τις ώρες. Φτιάχνουμε τη ζύμη και γεμίζουμε τα palmier με δεκάδες μείγματα για γλυκές και αλμυρές εκδοχές της αρεσκείας μας. Για το τέλος, η Αργυρώ μάς αποκαλύπτει τα μυστικά για μία παραδοσιακή συνταγή, τις κυπριακές φλαούνες με χαλούμι. Ένα πιάτο που καταναλώνεται στην Κύπρο μετά την Ανάσταση και έχει “ταξιδέψει” ανά τα χρόνια σε δεκάδες χώρες. Οι φλαούνες άλλωστε, παρασκευάζονται στην Κύπρο, τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα.

Πέμπτη 15 Απριλίου – Απλά & Μαγικά
Με τρεις εκπληκτικές συνταγές μάς υποδέχεται σήμερα στην κουζίνα της η αγαπημένη μας μαγείρισσα. Ξεκινάμε με απίθανα νηστίσιμα κεκάκια πορτοκαλιού που η γεύση τους θυμίζει φανουρόπιτα. Συνεχίζουμε με φιλέτο κοτόπουλο στον φούρνο με τυρί και τοματίνια. Το κοτόπουλο μαρινάρεται σε μόλις 15 λεπτά και σε μισή ώρα το πολύ, θα έχουμε στο τραπέζι μας ένα απίθανο φαγητό. Για το τέλος, η Αργυρώ μαγειρεύει ρύζι στο τηγάνι με ψητό χοιρινό, γρήγορο και νόστιμο που αξίζει να το ετοιμάσουμε, είτε ως συνοδευτικό, είτε ως κυρίως πιάτο.

Παρασκευή 16 Απριλίου – Νόστιμα & Λαχταριστά
Νόστιμες και εξαιρετικά λαχταριστές οι συνταγές που η Αργυρώ ετοιμάζει σήμερα. Ξεκινάει με μύδια σαγανάκι με μουστάρδα. Μία εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή, αντιπροσωπευτική της μεσογειακής διατροφής, με μία μελένια σάλτσα που θέλει χρόνο προετοιμασίας μόλις 5 λεπτά. Συνεχίζει με πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες και ολοκληρώνει την εκπομπή με ένα εξαιρετικό κριθαρότο με γαλοπούλα και μπόλικο τριμμένο τυρί.

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ
Δευτέρα με Παρασκευή στις 11.30, στον ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ:
https://www.skaitv.gr/show/psuchagogia/ora-gia-fagito/sezon-2020-2021

Πήγαινε στην κορυφή