Επιστολές και αναμνηστικά από την εποχή των Beatles στο Αμβούργο θα πωληθούν σε δημοπρασία

ΚΟΣΜΟΣ
Επιστολές και αναμνηστικά από την εποχή των Beatles στο Αμβούργο θα πωληθούν σε δημοπρασία

Επιστολές και αναμνηστικά από την εποχή των Beatles στο Αμβούργο πρόκειται να πωληθούν σε δημοπρασία στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα.
Το εμβληματικό συγκρότημα έκανε πάνω από 250 ζωντανές εμφανίσεις στη γερμανική πόλη από τον Αύγουστο του 1960 έως τον Δεκέμβριο του 1962. Οι συναυλίες τους στο Αμβούργο και μερικές από τις σχέσεις που δημιούργησαν εκεί τους βοήθησαν να γίνουν διάσημοι στο Ηνωμένο Βασίλειο
και πέρα από αυτό.
Στη δημοπρασία περιλαμβάνονται άγνωστες μέχρι τώρα επιστολές, άδειες εργασίας, φωτογραφίες, σχέδια, ποιήματα και άλλα. Μερικά από τα αντικείμενα στάλθηκαν από το συγκρότημα στη φωτογράφο Άστριντ Κίρχερ, η οποία αρραβωνιάστηκε με τον Στιούαρτ Σάτκλιφ μέλος των Beatles ο οποίος εγκατέλειψε το συγκρότημα.
Το γκρουπ είχε αποκτήσει στενές σχέσεις με την Κίρχερ και τα μέλη του της έγραφαν επιστολές όταν επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σε ένα γράμμα που θα πωληθεί στη δημοπρασία, ο Τζορτζ Χάρισον την καλεί να επισκεφτεί τον ίδιο και τον Ρίνγκο Στάρ στο νέο τους διαμέρισμα και της δίνει οδηγίες να μην γράψει το όνομά του στο φάκελο της απαντητικής της επιστολής.
Σε άλλη επιστολή, ο Τζον Λένον αναφέρει: «Λυπάμαι πολύ που είσαι τόσο λυπημένη και αβέβαιη για τον εαυτό σου. Πρέπει να γνωρίζεις ότι η Σιν [η πρώτη σύζυγος του Λένον, Σίνθια], εγώ και οι άλλοι Beatles θα αισθανόμαστε πάντα το ίδιο για σένα. Θα είσαι πάντα η Άστριντ του Στιούαρτ για εμάς».
Σε αυτό το γράμμα, μοιράζεται επίσης την είδηση ότι η Σίνθια είναι έγκυος με «αυτόν τον μικρό Τζον μέσα της» – τον πρώτο γιο του, Τζούλιαν.
Τα αντικείμενα θα πωληθούν από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams στο Λονδίνο στις 5 Μαΐου. «Ο καιρός των Beatles στο Αμβούργο ήταν απολύτως κρίσιμος για εκείνους» δήλωσε η επικεφαλής των αναμνηστικών ψυχαγωγίας του Bonham, Κάθριν Σόφιλντ. «Είναι σωστό να πούμε ότι ήρθαν στη Γερμανία ως αγόρια και έφυγαν ως άνδρες.
Η Κίρχερ πέθανε τον περασμένο Μάιο, λίγες μέρες πριν από τα 82α γενέθλιά της. Ήταν γνωστή για την πρώτη φωτογραφία των Beatles όταν ήταν ακόμα πέντε μέλη. Ήταν επίσης εκείνη που πρότεινε για πρώτη φορά στα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος να κόψουν τα μαλλιά τους στο εμβληματικό στιλ mop-top.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ)

Πηγές

By United Press International (UPI Telephoto)Cropping and retouching: User:Indopug and User:Misterweiss - This image is available from the United States Library of Congress's Prints and Photographs divisionunder the digital ID cph.3c11094.This tag does not indicate the copyright status of the attached work. A normal copyright tag is still required. See Commons:Licensing for more information., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4473823

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή