Ενεργοί Μπαμπάδες : Επιστολή προς Πρωθυπουργό

ΠΑΙΔΙ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Ενεργοί Μπαμπάδες : Επιστολή προς Πρωθυπουργό

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας έστειλαν οι Ενεργοί Μπαμπάδες . Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή :

“Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Στις 18 Μαρτίου 2021 η κυβέρνηση κατέθεσε το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δίκαιου σε δημόσια διαβούλευση η οποία πραγματοποιήθηκε και έληξε την 1η Απριλίου 2021.
Τα σχόλια που υποβλήθηκαν συνολικά ήταν 15.646 από τα οποίατελικά εγκρίθηκαν και αναρτήθηκαν τα 15.230.
Το νομοσχέδιο με τα περισσότερα σχόλια και από τα 962 σχέδια νόμου που είναι ήδη αναρτημένα στην δημόσια διαβούλευση. Η συμμετοχή αυτή δεν έχει προηγούμενο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκφράστηκε ένα χρονίζον κοινωνικό αίτημα των πολιτών για την κοινή, ισόχρονη και ουσιαστική ανατροφή των παιδιών από τους δύο γονείς τους, κάτι το οποίο είναι αναφαίρετο δικαίωματους9.
Η δημόσια διαβούλευση μίλησε….και μίλησε πολύ ηχηρά για το ύψιστο συμφέρον του παιδιού. Μίλησαν οι καρδιές των γονιών, των ανιόντων των συγγενών αλλά κυρίως των συμπολιτών μας.
Έστειλαν μήνυμα ότι ο γονιός (πατέρας συνήθως) πρέπει να ανατρέφει και όχι απλά να επικοινωνεί με το παιδί του.
Το ίδιο έχειαποτυπωθεί καιστο πρόσφατο παρελθόν, σε ποσοστό 89% στην πανελλήνια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την FocusBari1για την συνεπιμέλεια όπως και στην Επιστημονική Ερευνά που διενήργησε σε κυλιόμενη βάση το Πανεπιστήμιο Αιγαίου2 η οποία ανέδειξε ότι συμφωνεί μετον θεσμό τηςσυνεπιμέλειας το 85,5% των ερωτηθέντων.
Ο Ελληνικός λαός, στην συντριπτική του πλειοψηφία, ενώνει την φωνή του μαζί μας διότι έχει αντιληφθεί πλέον, πολλέςφορέςαπόπροσωπικέςεμπειρίες, την τραγικήκατάσταση που επικρατείλόγω της αποκλειστικήςεπιμέλειας η οποίακαλλιεργεί την νοοτροπία της αντιδικίας.
Το νομοσχέδιο που οδηγείται προς ψήφιση κ.Μητσοτάκηκινείται προς την σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζεται αρκετές βελτιώσεις. Δεν λύνεικορυφαίαζητήματαόπως της ουσιαστικήςσυνεπιμέλειαςκατάνομικότεκμήριοούτε της αποξένωσης η οποίαεξελίσσεται σε σύγχρονημάστιγα.
Όταν μπορούν οι πολίτες να δίνουν λύσεις μέσα από τα σχόλια της δημόσιας διαβούλευσης τότε οι πολιτικοί υποχρεούνται να τα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη γιατί αποτελούν την ραχοκοκαλιά της πολιτείας και του κράτους.

Να νομοθετήσουνακολουθώντας την αυξανομένη τάση προς την από κοινού ανατροφή των τέκνων και τον ίσο χρόνο επικοινωνίας και από τους δύο γονείς χωρίς να υποκύπτουν σε πιέσεις από μια μικρή μερίδα πολιτών.
Να νομοθετήσουν με την δυναμική και την διαύγεια που διέπει αυτή την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση που προστάζει ο λαός. Να νομοθετήσουνσωστάχωρίςπαρερμηνείες, ασάφειες και αντιφάσειςβάζονταςασφαλιστικέςδικλείδες και εφαρμόζοντας τις διεθνείς συμβάσεις,τα πορίσματα των ειδικών και την βούληση των πολιτών η οποίασταθερά τον τελευταίοχρόνοπαραμένει ίδια και γίνεταιόλο και πιο έντονη.
Ελπίζοντας στην αποφασιστικήπαρέμβαση σας κ.Πρωθυπουργέώστε να επιλυθεί το μέιζοναυτόπρόβλημα που αφοράαθώεςπαιδικέςψυχές, σας υπενθυμίζουμε την δήλωση σας στις 24 Φεβρουάριουστο υπουργικό συμβούλιο

“Θεωρώόμωςότι μετά απόπολύσυστηματικήδουλειάέχουμεέναπολύτολμηρόαλλάταυτόχρονα και ισορροπημένοκείμενο το οποίο θα θέσουμε σε δημόσιαδιαβούλευση.Και προφανώς, επειδήείναιέναζήτημα στο οποίο δεν χωράεικαμίακομματικήαντιπαράθεση, είμαστεπάνταανοιχτοί να το βελτιώσουμεακόμαπερισσότερο, λαμβάνοντας υπόψη και τις τοποθετήσειςόλωνόσοιθέλουν να συμμετέχουν σε αυτό τον δημόσιοδιάλογο”.

Έχουμε την ελπίδαότι θα βελτιώσετε το νομοσχέδιοώστε να είναιπράγματιτολμηρό,ισορροπημένο και ταυτόχρονα εναρμονισμένο με την άποψη των χιλιάδων ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην δημόσια διαβούλευση και κατέθεσαν την γνώμη τους, τους 25.154Ενεργούς Πολίτες10 που υπέγραψαν υπέρ των θέσεων μας στην ιστοσελίδα μας3, την Πανελλήνια Δημοσκόπηση της FOCUS, την έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τα πορίσματα των ειδικών επιστημόνων 4-5-6-7.
Έχετε όλα τα εργαλεία στα χέρια σας για να νομοθετήσετε προς το πραγματικό συμφέρον των παιδιών μαζί με την συναίνεση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

ΚΟΙΝΗ ΓΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ/ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ κατά νομικό τεκμήριο, Ίσος Χρόνος Ανατροφήςκαι από τους δύο γονείς, Εναλλασσόμενη Κατοικία.

1https://www.energoimpampades.gr/dimoskopisi/
2https://www.energoimpampades.gr/ereyna-toy-panepistimioy-aigaioy-i-syntriptiki-pleiopsifia-tis-ellinikis-koinonias-epithymei-ti-thespisi-synepimeleias/
3https://www.energoimpampades.gr/syllogi-ypografon/
4https://www.synigoros.gr/?i=kdet.el.news.713546
5https://www.energoimpampades.gr/wp-content/uploads/2020/10/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE_%CE%A3%CE%95%CE%A8.pdf
6https://www.energoimpampades.gr/etairia-ellinon-psychologon-yper-tis-synepimeleias/
7https://www.energoimpampades.gr/syllogos-ellinon-koinoniologon-synepimeleia-teknon/
8http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=14617
9https://www.energoimpampades.gr/722-2/
10https://www.energoimpampades.gr/sxoliasmos-em-dd/”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή