Έφη Αχτσιόγλου: Κανένα σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έφη Αχτσιόγλου: Κανένα σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον “maxfm” Πάτρας:

«Η πολιτική της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από φοβερές αντιφάσεις, που σχηματίζουν την εικόνα ενός απόλυτου μπάχαλου, σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον ρ/σ “maxfm” της Πάτρας.

«Οι πολίτες έχουν μείνει άναυδοι από τις κυβερνητικές αποφάσεις», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «το πιο παρατεταμένο λοκ-ντάουν στην Ευρώπη ήταν τελικά εντελώς αποτυχημένο», γιατί «η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν συνταγογράφησε δωρεάν τεστ, δεν έλαβε μέτρα στους μαζικούς εργασιακούς χώρους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Για την κατάσταση της οικονομίας υπογράμμισε ότι «το 2020 η Ελλάδα είχε βαθιά ύφεση και το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε,ενώ έχουν καταχρεωθεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά.Όχι απλώς δεν στηρίχθηκε η κοινωνία αλλά δεν δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις ανάκαμψης.Με υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις η κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της χώρας για την επόμενη μέρα, ενώ ο νέος πτωχευτικός κώδικας της ΝΔ τους απειλεί όλους με γενικευμένες πτωχεύσεις».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας.Λέει ότι αίρει το λοκ-ντάουν αλλά δεν στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Πώς αυτές θα αγοράσουν εμπόρευμα, πώς θα πληρώσουν τις σωρευμένες υποχρεώσεις τους; Πώς θα καταναλώσουν οι φτωχοποιημένοι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα; Θα υπάρξει κούρεμα χρεών; Θα ανοίξουν οι τράπεζες τη στρόφιγγα για να περάσει χρήμα στην πραγματική οικονομία ή θα συνεχίσουν να δανειοδοτούν μόνο πέντε-έξι εκλεκτούς μεγάλων επιχειρήσεων;».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επισήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει ένα παράθυρο ευκαιρίας που θα του επιτρέψει να προχωρήσει σε εκλογές,γιατί αισθάνεται την πίεση από τη γενικευμένη κοινωνική δυσαρέσκεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για εκλογές, αν προκύψουν, αλλά, αυτή την ώρα, η προτεραιότητα είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές».​

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή