Rapid Test στο Παλαιό Τέρμα, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Rapid Test στο Παλαιό Τέρμα, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Την Δευτέρα 12 Απριλίου κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Παλαιό Τέρμα στο Γαλάτσι και θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού από τις 10.00 έως τις 15.00.

Είναι η πέμπτη φορά που γίνονται covid test στην πόλη μας από τον ΕΟΔΥ. Η τελευταία φορά ήταν την προηγούμενη Παρασκευή 2 Απριλίου όπου σε 773 δείγματα βρέθηκαν 10 θετικά. Οι τρεις προηγούμενες ήταν στις 27 Ιανουρίου (στα 587 τεστ, όλα αρνητικά), στις 5 Μαρτίου (στα 692 είχαμε 8 θετικά) και στις 25 Μαρτίου (στα 702 βρέθηκαν 22 θετικοί στον ιό).
Το αποτέλεσμα των τεστ της προηγούμενης Παρασκευής έδειξε ότι στο Γαλάτσι υπάρχει κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων και μακάρι αυτή η πτωτική πορεία να συνεχιστεί και να φανεί και με τα τεστ που θα γίνουν την Δευτέρα 12 Απριλίου. Αν γίνει αυτό σημαίνει ότι οι Γαλατσιώτες σε σχέση με τους υπόλοιπους Αθηναίους ήταν πιο πειθαρχημένοι και πιο προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων προστασίας.

Από το αποτέλεσμα των τεστ της Δευτέρας 12 Απριλίου θα εξαρτηθεί κι αν ανοίξει τις πόρτες του το Άλσος Βέικου. Αν τα θετικά κρούσματα είναι πολύ λίγα ή καλύτερα καθόλου, τότε θα αποφασιστεί από την δημοτική αρχή να ανοίξουν το Άλσος και οι παιδικές χαρές. Αν τα θετικά κρούσματα έχουν αυξηθεί, τότε μάλλον θα συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου σε αυτούς τους χώρους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή