Το πρώην ΙΚΑ και ένα ΚΕΠ στο Παλαί, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Το πρώην ΙΚΑ και ένα ΚΕΠ στο Παλαί, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού», σας ενημέρωσα ότι η ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών από τις 7 Απριλίου θα λειτουργεί πλέον στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Παλαί Γαλατσίου. Πράγματι έτσι είναι.

Από την Τετάρτη η ΔΟΥ άνοιξε τις πύλες της για τους φορολογούμενους πολίτες οι οποίοι άρχισαν να την επισκέπτονται από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της. Στο ίδιο κείμενο για την ΙΓ’ ΔΟΥ αναρωτιόμουν γιατί αφού υπάρχουν ακόμα ελεύθεροι στεγασμένοι χώροι στο Παλαί, δεν μεταφέρονται εκεί κι άλλες υπηρεσίες, όπως το ΙΚΑ ή ένα ΚΕΠ. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από αυτή τη σκέψη μου και σας ενημερώνω ότι ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις μεταξύ του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου και του Διοικητή του ΕΦΚΑ Χρήστου Χάλαρη για να μεταφερθούν οι διοικητικές υπηρεσίες του Φορέα μαζί με τις υγειονομικές της ΤΟΜΥ Γαλατσίου στους χώρους του Ολυμπιακού Ακινήτου. Και συγκεκριμένα εκεί όπου διατηρεί ακόμα γραφεία το Κτηματολόγιο Αθηνών.
Ο Διοικητής μάλιστα του ΕΦΚΑ επισκέφθηκε προχθές το Παλαί μαζί με τον Γιώργο Μαρκόπουλο, ο οποίος τον ξενάγησε στους προτεινόμενους χώρους εγκατάστασης του ΕΦΚΑ.
Η μεταφορά των υπηρεσιών του πρώην ΙΚΑ από την Πρωτοπαπαδάκη σε άλλο σημείο της πόλης ήταν στον προγραμματισμό όλων των διοικήσεων του Δήμου Γαλατσίου κι αυτό λόγω της δύσκολης προσβασιμότητας κυρίως για τους ηλικιωμένους. Κατά καιρούς είχαν ακουστεί και είχαμε γράψει κι εμείς για διάφορα κτίρια στη Βεΐκου, στη Γαλατσίου ή ακόμα και στο Δημαρχείο, όπου υποτίθεται ότι θα μεταφέρονταν οι υπηρεσίες του σημερινού ΕΦΚΑ.
Έφτασε λοιπόν τώρα η στιγμή που το αίτημα των Γαλατσιωτών και όλων, θα έλεγα, των δημοτικών παρατάξεων για μεταφορά του ΙΚΑ σε άλλο σημείο του Γαλατσίου, που θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμο στους ασφαλισμένους, να γίνει πράξη. Θέλω να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν κωλύματα και ότι τελικά θα δούμε τον ΕΦΚΑ στο Παλαί.
Να σημειώσω ότι αρμόδιος για το ΤΟΜΥ Γαλατσίου είναι το Υπουργείο Υγείας και γι’αυτό το λόγο ο Γιώργος Μαρκόπουλος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια ο οποίος συμφώνησε στη μεταφορά των υγειονομικών υπηρεσιών μαζί με τις διοικητικές στους χώρους του Παλαί.
Εκτός όμως από τον ΕΦΚΑ και την ΤΟΜΥ στο Παλαί, εκεί πρόκειται να μεταφέρει και τη λειτουργία του και ένα από τα δύο ΚΕΠ της πόλης μας. Στις σκέψεις μάλιστα του Δημάρχου Γαλατσίου είναι προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες, το ΚΕΠ στο Παλαί να λειτουργεί από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό θα δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό πάρκο μετακομίζοντας εκεί εννέα παραγωγικά υπουργεία. Στο Γαλάτσι πρόθεση του Δημάρχου απ’ό,τι φαίνεται είναι να δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του Παλαί ένα Δημοτικό Κέντρο Υπηρεσιών, ένα κέντρο πόλης μετακομίζοντας στους χώρους του διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και όχι μόνο.
Μακάρι να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός.

Πήγαινε στην κορυφή