Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου : 7 Απρίλη 2021 Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου : 7 Απρίλη 2021 Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας

Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου : 7 Απρίλη 2021 Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας

“Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώναγια Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, οι φορείς του Γαλατσίου που συνυπογράφουμε, λέμε φτάνει πια! Η υγεία μας δεν είναι εμπόρευμα, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν κόστος!
Φέτος η μέρα αυτή μας βρίσκει πολύ πιο έντονα, να βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες των εγκληματικών ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας και βιώνουμε τη βαρβαρότητα :
• να πεθαίνουν άνθρωποι με φορητό αναπνευστήρα στα ράντζα των νοσοκομείων, καθώς δεν έχουν εξασφαλιστεί οι ΜΕΘ που έχει ανάγκη η χώρα
• να έχουν μετατραπεί τα νοσοκομεία σε “μιας νόσου”, ενώ χιλιάδες χειρουργεία αναβάλλονται και ασθενείς με άλλες βαριές ασθένειες δεν μπορούν να νοσηλευθούν
• να ζούμε με το άγχος πως θα καλύψουμε τα έξοδα για τις εξετάσεις και τους γιατρούς, καθώς τα δημόσια Κέντρα Υγείας είναι υποβαθμισμένα ή ανύπαρκτα και πρέπει να τα χρυσοπληρώνουμε στους επιχειρηματικούς ομίλους,
• να ανακυκλώνεται το υπάρχον ελάχιστο υγειονομικό προσωπικό, να γίνονται μπαλάκι γιατροί και νοσηλευτές, μετακινούμενοι από δομή σε δομή, οι οποίοι με την εντατικοποίηση οδηγούνται στην εξόντωση,
• να έχει σκοντάψει ο εμβολιασμός στα παζάρια, στον εμπορικό πόλεμο και στους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους φαρμακευτικούς ομίλους στους οποίους είναι άμεσα μπλεγμένη η ΕΕ και οι κυβερνήσεις
• να μετατρέπονται τα ΜΜΜ και οι εργασιακοί χώροι σε υγειονομικές βόμβες μπροστά στη διασφάλιση των κερδών των επιχειρήσεων
• της «αποθέωσης» της ατομικής ευθύνης, που φτάνει σήμερα μέχρι και τη διάγνωση της νόσου να την κάνουμε μόνοι μας, με τα self-test και να δηλώνουμε εθελοντικά τυχόν θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα αυτό είναι και το μοναδικό μέτρο που πρόκειται να παρθεί προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία!! Το υποχρεωτικό self-test, για το οποίο θα συμπληρώνει υπεύθυνη δήλωση ο κηδεμόνας!!

Στο ίδιο πλαίσιο λειτουργεί και το Κέντρο Υγείας Γαλατσίου, η μοναδική δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), που με μόνο 24 γιατρούς εξυπηρετεί τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της περιοχής μας και που τώραπρογραμματίστηκε να παρέχει καιυπηρεσίες εμβολιασμού.
Αντί το κράτος να προσλάβει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, να δημιουργήσει και να στελεχώσει νέες ΜΕΘ, να ενισχύσει αποφασιστικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και δισεκατομμύρια στους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες.
Η βαρβαρότητα που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και ως «όφελος» για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας. Πρόκειται για την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που προωθούν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.Βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας, που αποτελεί εμπόρευμα αντί για κοινωνικό αγαθό!
Γι’ αυτό η κυβέρνηση μας αφήνει απροστάτευτους μπροστά στην πανδημία και τις άλλες παθήσεις για τις οποίες απαιτείται κατάλληλη πρόληψη και θεραπεία. Γι’ αυτό έκοψε επιπλέον 96 εκατ. ευρώ από την ήδη υποχρηματοδοτημένη ΠΦΥ στον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία το 2021.

Μας υποχρεώνει να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες ιατρούς. Να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα. Έτσι πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας.
Τα εκατομμύρια των νεκρών και ασθενών σε όλον τον πλανήτη αποδεικνύουν ότι η υγεία μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους.
Κι όμως σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει τον έλεγχο και τη νοσηλεία των ασθενών από τονκόβιντ-19 μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις ή χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα. ‘Ένα σύστημα Υγείαςπου θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μας στην πρόληψη, στην θεραπεία, στην αποκατάσταση, στην προαγωγή της υγείας.

Παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,για κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο

Απαιτούμε:
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ. Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.
Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.
Επαναλειτουργία όλων των δημόσιων δομών Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια
Να επιταχθούν οι μεγάλες μονάδες του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ και ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου δωρεάν για όλους και όλες.
Μέτρα για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας τεστ, σε όλους τους εργαζόμενους.
Άνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με τα κατάλληλα μέτρα. Προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, ολιγομελή τμήματα, συχνά τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, με ευθύνη του κράτους.
Eξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (Μέλος ΟΓE)
Επιτροπή Νέων Εργαζομένων/Ανέργων Γαλατσίου
Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Γαλατσίου
Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου
Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου
Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου «Η Αγία Ειρήνη»
Ένωση Α/Α ΕΒΕ Δήμου Γαλατσίου”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή