Βασίλης Κεγκέρογλου : Αρνήθηκε η κυβέρνηση τον διάλογο με τους φορείς για το ταμείο ανάκαμψης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βασίλης Κεγκέρογλου : Αρνήθηκε η κυβέρνηση τον διάλογο με τους φορείς για το ταμείο ανάκαμψης

Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου Γραμματέα Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής:

Κατά την έναρξη της συζήτησης στις Επιτροπές της Βουλής για το σχέδιο της Κυβέρνησης που αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε να κληθούν προκειμένου να φέρουν άποψη και οι βασικοί κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς.

Όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου, με τη διαβούλευση που μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους φορείς στη Βουλή μπορεί να καλυφθεί σε σημαντικό βαθμό το μεγάλο κενό της έλλειψης ουσιαστικής διαβούλευσης κατά τη διάρκεια των σχεδιασμών, πράγμα που καθιστά εκ των πραγμάτων προβληματικό και το τελικό αποτέλεσμα.

Την Κυβερνητική άρνηση «δικαιολόγησε» ο κ. Σκυλακάκης με το επιχείρημα ότι το «εθνικό» σχέδιο είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση και η Βουλή θα έχει την ευκαιρία να καλέσει τους φορείς μετά την έγκριση από την Ε.Ε και την και την κατάθεση του ν/σ.

Αυτό όμως είναι «εκ των υστέρων» και σημαίνει ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει ερήμην των παραγωγικών φορέων και των πολιτών χωρίς να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους και στο τέλος να καταθέσει ένα κυβερνητικό και όχι εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για το μέλλον της χώρας που θα έχει εκπονήσει στο στενό πλαίσιο του λεγόμενου επιτελικού κράτους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή