Από 7 Απριλίου η ΙΓ’ ΔΟΥ θα λειτουργεί στο Παλαί

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Από 7 Απριλίου η ΙΓ’ ΔΟΥ θα λειτουργεί στο Παλαί

Μπορεί να υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση αλλά από την επόμενη Τετάρτη, 7 Απριλίου, η ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών θα λειτουργεί πλέον στους χώρους του Παλαί Γαλατσίου.

Για να δοθεί η δυνατότητα στα συνεργεία αλλά και στους υπαλλήλους της ΔΟΥ να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της εγκατάστασής τους, η ΔΟΥ θα παραμείνει κλειστή την Δευτέρα 4 Απριλίου και Τρίτη 5 Απριλίου. Από Τετάρτη όμως θα ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά κι έτσι θα λάβει τέλος η ταλαιπωρία των Γαλατσιωτών που έτρεχαν για τις όποιες φορολογικές υποθέσεις τους στην Κυψέλη.
Οι 130 εργαζόμενοι της ΙΓ’ ΔΟΥ θα εγκατασταθούν σε χώρους όπου πριν λίγους μήνες λειτουργούσε το Κτηματολόγιο Αθηνών. Συνολικά τα γραφεία μαζί με τους αποθηκευτικούς χώρους είναι 2.500 τ.μ. Προηγήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες για τον κατάλληλο χωροταξικό σχεδιασμό των γραφείων έτσι ώστε η ΔΟΥ να είναι λειτουργική για τους εργαζομένους αλλά και προσιτή στους φορολογούμενους.
Οι κεντρικοί είσοδοι είναι δύο αλλά οι πολίτες θα εισέρχονται από την αριστερή όπου έχουν διαμορφωθεί κατάλληλοι χώροι με πολλά γκισέ για να υπάρχει άνετη εξυπηρέτηση. Στον ίδιο χώρο υπάρχει πρόβλεψη να λειτουργήσει αργότερα και το κυλικείο.

Όταν ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, σε μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μελλοντική τύχη του Παλαί, είχε πει την φράση «το θέμα για μένα είναι να τρουπώσουμε», ορισμένοι είχαν γελάσει ειρωνικά. Να όμως, που ήρθε ο καιρός που ο Δήμος Γαλατσίου έχει τρουπώσεει για τα καλά εκεί. Εκτός από τη ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών, όπου είναι ενσωματωμένη και η ΔΟΥ Γαλατσίου, αυτή τη στιγμή στο Παλαί στεγάζονται ακόμα το υπερσύγχρονο Γυμναστήριο Γυναικών, τα Στέκια Νεολαίας, τοπικά αθλητικά σωματεία αλλά και χώροι τους οποίους εκμεταλλεύεται οικονομικά.

Να σημειώσουμε ότι συνολικά οι στεγασμένοι χώροι του Παλαί Γαλατσίου είναι 35.000 τ.μ. Επομένως είναι ακόμα διαθέσιμα πολλά τετραγωνικά που μπορούν να φιλοξενήσουν και άλλες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, γιατί, κ. Δήμαρχε, να μη μεταφερθούν στο Παλαί, το ΙΚΑ Γαλατσίου και ένα από τα δύο ΚΕΠ; Πολύ πιο εύκολα και πιο άνετα θα εξυπηρετούνται οι Γαλατσιώτες όταν γίνει αυτό παρά τώρα. Εκτός του ότι υπάρχει χώρος για δωρεάν στάθμευση, όταν μπούμε πλέον στην κανονικότητα θα γίνει φαντάζομαι και τροποποίηση του δρομολογίου της Τοπικής Συγκοινωνίας ώστε το λεωφορείο να φτάνει μέχρι το Παλαί. Όσες περισσότερες υπηρεσίες μεταφερθούν στο Παλαί, τόσο πιο εύκολα ο Δήμος Γαλατσίου θα κατοχυρώσει το ακίνητο ως δικό του περιουσιακό στοιχείο.
Κλείνοντας να καλωσορίσουμε τους 130 εργαζόμενους της ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών και να τους ευχηθούμε καλή διαμονή στα νέα τους γραφεία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή