Λαχανόκηποι και στο Γαλάτσι;

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Λαχανόκηποι και στο Γαλάτσι;

Αγαπητοί συνδημότες,
Πώς θα σας φαινόταν αν στον δήμο μας που υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις γης κενές θα μπορούσε ο δήμος να προχωρήσει στην δημιουργία μικρών λαχανόκηπων προς ενοικίαση με τους οποίους θα μπορούσαμε να ασχολούμαστε οι δημότες να προμηθευόμαστε κάποια λαχανικά αλλά και να θωρακίζουμε την ψυχική μας υγεία αξιοποιώντας συγχρόνως χώρους ανεκμετάλλευτους;
Οι λαχανόκηποι θα μπορούσαν να είναι της τάξεως των 30 τ.μ. με παροχή νερού βέβαια. Θα μπορούσε να υπάρχει χρονιαίο ενοίκιο από τους ενοικιαστές έτσι ώστε ο δήμος να χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή για άλλους χώρους πράσινου.
Σε περίπτωση βέβαια που ο δήμος θα είχε την ευγενή καλοσύνη να παρέχει δωρεάν αυτούς τους χώρους ένα ποσοστό από την παραγωγή θα μπορούσε να ενισχύσει το κοινωνικό παντοπωλείο ή το συσσίτιο του δήμου.

Η πρόταση αυτή έγινε προς το συμφέρον των δημοτών αλλά και για να ενισχυθούν οι χώροι πρασίνου στο δήμο μας. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν μπορούμε να δείξουμε σε τι πόλη θέλουμε να κατοικούμε. Η πρόταση είχε κατατεθεί και γραπτώς στον Δήμο Γαλατσίου στις 8 Φεβρουαρίου.
Η αποδοχή του κόσμου ήταν παραπάνω από ανέλπιστη, πάνω από 200 οικογένειες δήλωσαν την επιθυμία τους για την δημιουργία κοινοτικών λαχανόκηπων. Εξαιτίας της μεγάλης αποδοχής του κόσμου και την δίψα τους για την δημιουργία λαχανόκηπων που φαίνεται στην συμμετοχή τους και στα σχόλιά τους αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ιστοσελίδα με το όνομα ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ – ΓΑΛΑΤΣΙ η οποία έτυχε θερμότατης αποδοχής.

Την Δευτέρα λοιπόν 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Γαλατσίου, κύριο Μαρκόπουλο Γιώργο. Στην συνάντηση μας ο Δήμαρχος εξέφρασε την θετική του πρόθεση για την υλοποίηση των λαχανόκηπων και προχώρησε άμεσα στην εύρεση χώρου εντός του Άλσος Βεΐκου.
Ο χώρος που υποδείχτηκε από τον κύριο Μαρκόπουλο περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις όπως παροχή νερού για άρδευση καθώς και πόσιμο, την περίφραξη, την φωταγώγηση ,τουαλέτες, την ασφάλεια καθώς και την φύλαξη του χώρου, και τις γενικές καλλιεργητικές φροντίδες του εδάφους και θα μας ξεναγήσει σε αυτόν όταν με το καλό «χαλαρώσουν» τα μέτρα. Ωστόσο ο Δήμος,μας απέστειλε κάποιες φωτογραφίες αρχείου για να πάρουμε μια ιδέα από τον χώρο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο, κύριο Μαρκόπουλο Γιώργο για την στήριξή του αλλά και για τις άμεσες ενέργειές του προκειμένου να υλοποιήσει την επιθυμία την δημοτών του ακούγοντας την φωνή τους.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους δημότες Γαλατσίου για την ζεστή και θετική ανταπόκρισή στην σελίδα μας και να τους καλέσουμε να γίνουν μέλη σε αυτήν. Είναι συγκινητικό άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και ζουν απομακρυσμένοι να ενώνονται για την πραγματοποίηση ενός υγιούς σκοπού. Αναφέρομαι σε κάποιον φίλο από Κύπρο που με ενθάρρυνε να προχωρήσω με την πραγματοποίηση αυτής της ιδέας! Και επειδή η ζωή έχει αποδείξει πολλές φορές ότι οι λίγοι κάνουν την διαφορά ευχόμαστε όλοι μαζί σύντομα να κάνουμε εγκαίνια στους δικούς μας λαχανόκηπους. Θα σας ενημερώνουμε συνέχεια για την πορεία της πραγματοποίησης των λαχανόκηπών μας ελπίζοντας όλα να τελειώσουν ομαλά και γρήγορα.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εφημερίδα «ΠΑΛΜΟΣ» για την ευγενική της φιλοξενία και για το ενδιαφέρον της για ην ανάδειξη του θέματος.
ΒΑΣΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Πήγαινε στην κορυφή