Ρωσία: Δεν νικήσαμε ακόμη τον κορονοϊό, η απειλή του τρίτου κύματος της πανδημίας διατηρείται

Η απειλή του τρίτου κύματος της πανδημίας υπάρχει και είναι νωρίς να μιλάμε για πλήρη νίκη επί του κορονοϊού, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Φυσικά κανείς δεν μιλάει και δεν μπορεί να λέει ότι νικήσαμε τον κορονοϊό. Όχι, η απειλή όμως υπάρχει”, δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο η διεύθυνση της προεδρίας θεωρεί ρεαλιστική την απειλή ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ότι παρά την θετική δυναμική που παρατηρείται σήμερα, το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν αμβλύνει την προσοχή του από το θέμα του κορονοϊού και στην χώρα εξακολουθούν να ισχύουν περιοριστικά μέτρα.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι η στατιστική που αφορά την νοσηρότητα προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά η κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να διατηρηθούν τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα.

Την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα δήλωσε ότι η νοσηρότητα που σχετίζεται με τον κορονοϊό μειώνεται αυτή τη στιγμή στην Ρωσία, και είναι νωρίς να μιλάει κανείς για τρίτο κύμα της πανδημίας.

Χθες επίσης, η υφυπουργός Υγείας Τατιάνα Σεμιόνοβα δήλωσε ότι οι δείκτες νοσηρότητας μιλούν για ένα πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας στην χώρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή