Ανανάς για ισχυρό ανοσοποιητικό

ΥΓΕΙΑ
Ανανάς για ισχυρό ανοσοποιητικό

Δεν είναι από τα… δημοφιλή φρούτα αν και είναι το αγαπημένο φρούτο πολλών, καθώς αποτελεί μία ξεχωριστή τροπική απόλαυση, αναζωογονητική και νόστιμη. Ο λόγος για τον ανανά που περιέχει ισχυρά οφέλη για την υγεία.

Ανανάς «πηγή» βιταμίνης C
Ένα φλιτζάνι ανανά καλύπτει πάνω από το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνης C. Κι ενώ πράγματι, αυτή η θρεπτική ουσία ενισχύει το ανοσοποιητικό μας, εμπλέκεται και στην ανάπτυξη και την επιδιόρθωση των ιστών σε όλο το σώμα. Επιπλέον, λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρα από την πρόωρη γήρανση και μειώνοντας τον κίνδυνο ασθενειών, όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις. Σύμφωνα με μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι αθλητές με μειωμένη βιταμίνη C έτειναν να «καίουν» περίπου 25% λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους.
Για υγιή επιδερμίδα
Ο ανανάς είναι πλούσιος σε μαγγάνιο. Αυτό το μέταλλο, μαζί με τη βιταμίνη C, απαιτείται για την οικοδόμηση του κολλαγόνου, δομικό συστατικό του δέρματος που αποτρέπει τη χαλάρωση και τις ρυτίδες.
Το μαγγάνιο λειτουργεί επίσης ως αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από βλάβες από το υπεριώδες φως, καθιστώντας τον ανανά ιδιαίτερα σημαντικό τους μήνες με εκτεταμένη ηλιοφάνεια, όπως η άνοιξη και φυσικά οι μήνες του καλοκαιριού.
Ενισχύει την πέψη
Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο διασπά τη ζελατίνη στα δομικά στοιχεία του αμινοξέος, εμποδίζοντας το να γίνει ή να παραμείνει στερεό. Για τον ίδιο λόγο, ο ανανάς χρησιμοποιείται συχνά σε μαρινάδες, για να μαλακώσει πιο εύκολα το κρέας.
Και το ένζυμο δεν επηρεάζει απλώς το μαγείρεμα, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν τρώτε ανανά μαζί με ένα γεύμα, η βρομελίνη μπορεί να σας βοηθήσει να αφομοιώσετε τις πρωτεΐνες, μειώνοντας ενδεχομένως το φούσκωμα, τη δυσπεψία και το αίσθημα βραδύτητας.
Οι φυτικές ίνες στον ανανά βοηθούν επίσης στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή