Η βόρεια Αθήνα συζητά τη σημασία του 1821 για την Ελλάδα και τον κόσμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η βόρεια Αθήνα συζητά τη σημασία του 1821 για την Ελλάδα και τον κόσμο

Η βόρεια Αθήνα συζητά τη σημασία του 1821 για την Ελλάδα και τον κόσμο:

Δευτέρα,29 Μαρτίου 2021, ώρα 20:30

Στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων με τους πολίτες του Βόρειου Τομέα: «Η βόρεια Αθήνα συζητά», ο Δημήτρης Καιρίδης συζητά με τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου, Καθηγητή Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,τη σημασία του 1821 για την Ελλάδα και τον κόσμο.

Η Ελλάδα συγκινεί και παρακινεί διεθνώς. Στην εποχή της, η Ελληνική Επανάσταση προκάλεσε ένα πρωτόγνωρο κύμα διεθνούς αλληλεγγύης και φιλελληνισμού. Η σύγχρονη Ελλάδα, όπως γεννήθηκε μέσα από μια μεγάλη επανάσταση, υπήρξε και παραμένει πρωτοπόρος των πιο ριζοσπαστικών πολιτικών ιδεών και αξιών, δηλαδή της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισονομίας, των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της αυτοδιάθεσης και, συνολικά, της πίστης στην πρόοδο, ότι δηλαδή οι ανθρώπινες κοινωνίες μπορούν και πρέπει να αλλάζουν προς το καλύτερο.

Ο ΕυάνθηςΧατζηβασιλείουγεννήθηκε το 1966 στο Δοξάτο Δράμας. Αποφοίτησεαπό το Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ το 1987, και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμαστην Ιστορία Διεθνών Σχέσεων, από το LondonSchoolofEconomics το 1992.Σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας καιΑρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ως γενικός γραμματέας τουΙδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Είναιεταίρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ.Βενιζέλος», μέλος του ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και μέλος τουελληνοτουρκικού φόρουμ.

Η διαδικτυακή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 20:30, σε ζωντανή αναμετάδοση στη σελίδα Facebook του Δημήτρη Καιρίδη – Δημήτρης Καιρίδης-DimitrisKairidisκαι μέσω του καναλιού youtube.com/c/DimitrisKairidis

Οι ομιλητές θα δεχτούν γραπτές ερωτήσεις από το κοινό. Για να καταθέσετε ερώτηση,συμπληρώστε τη φόρμα εδώ:
https://dimitriskairidis.gr/o-dimitris-kairidis-apanta-stous-polites/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή