Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αγοράζει το «βουναλάκι»

Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αγοράζει το «βουναλάκι»

Στην απόκτηση ενός ακόμα ελεύθερου χώρου, το ιστορικό «βουναλάκι» στο Παλαιό Ηράκλειο δίπλα στην πλατεία Αγίου Λουκά, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Οι διαπραγματεύσεις του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, και της διαπαραταξιακής επιτροπής -που συστήθηκε σχετικώς – με τους ιδιοκτήτες του χώρου κατέληξαν σε συμφωνία και έτσι ο Δήμος, μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία του συνεδρίαση, προβαίνει στην απευθείας αγορά της έκτασης.
Αμέσως μετά την υπογραφή των συμβολαίων, η δημοτική αρχή θα βάλει μπροστά τις διαδικασίες για να μετατραπεί το βουναλάκι σε κοινόχρηστος χώρος και να παραδοθεί ελεύθερο και προσβάσιμο στους Ηρακλειώτες.
«Το ιστορικό βουναλάκι, στις παρυφές του Φιξ, γίνεται δικό μας, δικό σας, όλων των Ηρακλειωτών για να παραμείνει αδόμητο, για να μετατραπεί σε κοινόχρηστο. Από το 1939 το είχε χαρακτηρίσει ο Δήμος, όμως στην πρόσφατη ιστορία της πόλης έχασε αυτόν τον χαρακτήρα και κινδύνευε να τσιμεντοποιηθεί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους από το δημοτικό συμβούλιο που συμμετείχαν στην διαπαραταξιακή επιτροπή. Μαζί διαπραγματευτήκαμε με σχέδιο και σοβαρότητα καταφέρνοντας να εξασφαλίσουμε την αγορά του χώρου από τους ιδιοκτήτες του σε άκρως συμφέρουσα για το δημοτικό ταμείο τιμή. Αλλά και εκείνους τους συμβούλους που στο ΔΣ ψηφίσαμε για την αγορά. Ευχή και στόχος την ίδια κατάληξη να έχει σύντομα και το Κτήμα Φιξ…», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή