Στις 9 Απριλίου ανοίγουν Άλσος Βέικου και παιδικές χαρές στο Γαλάτσι

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Στις 9 Απριλίου ανοίγουν Άλσος Βέικου και παιδικές χαρές στο Γαλάτσι

Από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, με απόφαση της κυβέρνησης επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια, τα κέντρα περιποίησης άκρων και έχουν ανοίξει τα πάρκα και οι παιδικές χαρές. Στο Γαλάτσι το Άλσος Βέικου και οι παιδικές χαρές δεν έχουν ακόμα ανοίξει.

Μετά και από τα δικά σας τηλεφωνήματα, απευθύνθηκα στο Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο, που είναι ο πλέον αρμόδιος να μας απαντήσει γιατί οι χώροι αυτοί παραμένουν ακόμα κλειστοί. Η απάντησή του λοιπόν είναι η εξής:
«Κύριε Γιαννακόπουλε, όταν τον Φεβρουάριο πήραμε την απόφαση να κλείσουμε το Άλσος Βέικου και τις παιδικές χαρές, τα κρούσματα στο Γαλάτσι ήταν 72. Και τον προηγούμενο Νοέμβριο ήταν μόλις 9! Αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη μας έχουν ξεπεράσει τα 170. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο αριθμός αυτός είναι απαγορευτικός για το άνοιγμα του Άλσους και να φανταστείτε ότι, όπως λένε και οι ειδικοί, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην κορύφωση της πανδημίας. Το πιο εύκολο για μένα θα ήταν να ανοίξω τώρα αυτούς τους χώρους αλλά και να μην τους είχα κλείσει καθόλου. Καταλαβαίνετε όμως και εσείς και όλοι οι Γαλατσιώτες τί θα είχε γίνει μόνο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, αν το Άλσος Βέικου ήταν ανοιχτό. Προτιμώ να γίνομαι προσωρινά δυσάρεστος στους συμπολίτες μου αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το κάνω για έναν και μόνο λόγο: Να προστατευθεί η πόλη μας από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Θέλω να ζητήσω λίγη υπομονή ακόμη και το υπέροχο Άλσος Βέικου μαζί με τις παιδικές χαρές, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι και πάλι στη διάθεση των Γαλατσιωτών από τις 9 Απριλίου και μετά.»

Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ με τη θέση αυτή του Δημάρχου γιατί θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι το Άλσος Βέικου δεν είναι ένα τοπικό αλλά ένα υπερτοπικό άλσος αναψυχής. Είναι γνωστό σε όλη την Αττική και το επισκέπτονται πολίτες από όλους τους περιφερειακούς και όχι μόνο δήμους. Σκεφτείτε ότι προ κορωνοϊού την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας το Άλσος επισκέπτονταν πάνω από 20.000 κόσμου.
Λίγη υπομονή λοιπόν και φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή