Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου : Για την μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων δεν ευθύνεται ο συνωστισμός στο Άλσος Βεϊκου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου : Για την μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων δεν ευθύνεται ο συνωστισμός στο Άλσος Βεϊκου

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης, σχετικά με το άνοιγμα του Άλσους Βεΐκου::

Προς :
1. Τον κ.Δήμαρχο
2. Τον κ.Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
3. Τις κυρίες και κυρίους Δημοτικούς Συμβούλους

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ

Για το 3ο κύμα της πανδημίας, την μεγάλη έξαρση δηλαδή των κρουσμάτων πανελλαδικά, με αποτύπωμα και στον δήμο μας, δεν ευθύνεται ο.. συνωστισμός στο Άλσος Βεϊκου. Αφενός γιατί αυτό παραμένει κλειστό εδώ και μήνες, με απόφαση του κ. Δημάρχου, αφετέρου γιατί δεν υπάρχει κάποιο επιστημονικό δεδομένο που να υποστηρίζει ότι σε έναν εξαιρετικά μεγάλο ανοικτό χώρο, δεν πρέπει να κυκλοφορεί και να αθλείται κόσμος, τηρώντας φυσικά τα μέτρα ασφαλείας. (μάσκες, αποστάσεις κλπ).
Αντιθέτως, οι κρίσιμες στιγμές που ζει τις τελευταίες ημέρες ο λαός μας, είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζεται, από την έναρξη της πανδημίας, αφού κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για την προστασία της υγείας του λαού. Η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι για την κυβέρνηση «πεταμένα λεφτά», την ίδια στιγμή που δίνονται δισ. σε μεγαλοεπιχειρηματίες, καναλάρχες και εφοπλιστές.
Η Δημοτική Αρχή κινείται στην ίδια λογική με την κυβέρνηση, αναμασά την καραμέλα της κυβέρνησης στην επίκληση της ατομικής ευθύνης (η οποία βεβαίως και υπάρχει) και καταδεικνύει ότι στα δύσκολα της πανδημίας η μόνη λύση είναι η χρήση μάσκας και το “μένουμε σπίτι”.
Η χρόνια κρατική πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δήμων, την οποία και η σημερινή διοίκηση όπως και οι προηγούμενες έχουν στηρίξει και υπερασπιστεί, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για το γεγονός ότι στερείται από τον Γαλατσιώτικο λαό αυτές τις δύσκολες στιγμές ένας τόσο μεγάλος χώρος πρασίνου – αναψυχής, για να μπορεί να «ξεσκάσει», να αθληθεί, να παίξουν τα παιδιά του, στο όνομα του ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί το ασφαλές άνοιγμα του Άλσους.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να ανοίξει το Άλσος Βεϊκου άμεσα.
Τέτοια μέτρα ενδεικτικά, θα μπορούσαν να είναι :
1. Παρουσία προσωπικού στις πύλες εισόδου καθόλη τη διάρκεια που παραμένει ανοικτό προς το κοινό, το οποίο θα εξασφαλίζει ότι οι εισερχόμενοι φοράνε μάσκες.
2. Την εξασφάλιση μη λειτουργίας των οργάνων γυμναστικής, για το διάστημα αυτό.
3. Για τον στίβο στο γήπεδο ποδοσφαίρου, θα μπορούσε να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος με βάση έναν ορισμένο αριθμό αθλούμενων και για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο παραμονής, ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλούμενοι.
4. Εγκατάσταση σημείων εντός του άλσους που θα διατίθεται αντισηπτικό χεριών.
5. Παρουσία ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε χώρο του Άλσους, κάτι εξάλλου που είναι και πάγια ανάγκη.
6. Εξασφάλιση εντονότερης καθαριότητας εντός του Άλσους, από την υπηρεσία καθαριότητας, ειδικά στα μέρη που κάθονται οι επισκέπτες (κιόσκια, παγκάκια κλπ)

Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γρηγόρης Χαραλαμπίδης
Τάσος Οικονόμου
Μάνθος Ιμπριάλος

Πήγαινε στην κορυφή