Πάνος Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση πορεύεται στην πανδημία με επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάνος Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση πορεύεται στην πανδημία με επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς

Σημεία από τη συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη, στον «ALPHA 98.9»:

Η κυβέρνηση πορεύεται στην πανδημία με επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς

Χρειάζονται στοχευμένα τεστ και συνταγογραφούμενα, συνολικό σχέδιο και μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η κυβέρνηση, παρά την εμπειρία του τελευταίου χρόνου, πορεύεται με πειραματισμούς και επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Ραντάρ» του Ρ/Σ «ΑLPHA 98.9», στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

Επιμονή σε πειραματισμούς και αντιφατικά μέτρα

• «Ένα χρόνο μετά, με τόσο πλούσια εμπειρία, εγχώρια και διεθνή, δεν επιτρέπεται να βλέπουμε πειραματισμούς και επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς. Δεν μπορεί τη μία εβδομάδα να εξαγγέλλονται απαγορεύσεις, την άλλη να αίρονται, την επόμενη εβδομάδα να επανέρχονται. Να μπορείς να πας να φτιάξεις τα νύχια σου από την Κηφισιά στον Άλιμο, αλλά να μη μπορείς να πας, για παράδειγμα, σε έναν αρχαιολογικό χώρο εάν δεν είσαι σε τέτοια απόσταση ώστε να πας με τα πόδια».

Αναγκαία η συνταγογράφηση των τεστ και οι στοχευμένοι έλεγχοι σε χώρους δουλειάς, σχολεία

• «Οφείλουμε να έχουμε κάποιες σταθερές στην πολιτική μας απέναντι στην πανδημία. Πρώτη σταθερά είναι ότι θα έπρεπε, εδώ και πάρα πολύ καιρό, -σας θυμίζω ότι είμαστε σχεδόν πέντε μήνες σε “λοκντάουν”, το οποίο αποδεικνύεται αναποτελεσματικό- να υπάρχουν υποχρεωτικά τεστ».

• «Γιατί δεν πρέπει να υπάρχει συνταγογράφηση των τεστ; Υπάρχουν τα δωρεάν τεστ για τα οποία μόλις τώρα εσείς βάλατε δέκα ερωτήματα, για το πώς, τελικά, μπορεί αυτός ο τρόπος να είναι επικουρικός, αλλά δεν είναι ο ασφαλής, ο συντεταγμένος τρόπος για την ιχνηλάτηση».

• «Δύο φορές την εβδομάδα να γίνονται υποχρεωτικά τεστ στους εργασιακούς χώρους. Και στα σχολεία. Δεν θα έπρεπε να είχε οργανωθεί αυτό; Τόσα λεφτά σκόρπισαν από εδώ κι από εκεί με απευθείας αναθέσεις. Μέχρι και μεγάλο περίπατο έκαναν, υποτίθεται για την πανδημία».

Η κυβέρνηση επέλεξε να μη στηρίξει το ΕΣΥ

• «Υπάρχει μια ευρεία γκάμα μέτρων, που κάθε φορά κοιτάς την αποτελεσματικότητά τους. Αυτά τα πράγματα που λέτε κι εσείς, τα πιλοτικά, τα δοκιμαστικά. Αλλά η επιλογή στήριξης του ΕΣΥ δεν έγινε από την κυβέρνηση. Τρέχουν τώρα να κάνουν επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα πολύ “απαλή” και δεν έχουν παρουσιάσει ακόμη ένα σχέδιο μόνιμων προσλήψεων. Μας έλεγαν για τις ΜΕΘ, αλλά τώρα που έχουμε ανάγκη για ΜΕΘ, δεν υπάρχουν στην Αττική».

Δεν υποστηρίζει την άρση της πατέντας των εμβολίων για μεγαλύτερη παραγωγή η κυβέρνηση, βάζει τα κέρδη πάνω από την υγεία

• «Από τη στιγμή που συμφωνούν όλοι ότι για να μπορέσουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας πρέπει να υπάρξουν μαζικοί εμβολιασμοί, γιατί αυτή η “ρημάδα” η κυβέρνηση δεν βάζει την υπογραφή της με τις άλλες δυνάμεις που λένε “άρση της πατέντας για τα εμβόλια” για να μπορέσουμε να παράξουμε, όχι μόνο για την Ελλάδα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και από άλλες βιομηχανίες τα εμβόλια, έτσι ώστε να εμβολιαστεί πιο γρήγορα ο κόσμος; Γιατί δεν το κάνει; Γιατί προστατεύει τα συμφέροντα κάποιων συγκεκριμένων πολυεθνικών, διότι θεωρεί ότι χαλάνε οι νόμοι της αγοράς έτσι. Διότι βάζει τα κέρδη πάνω από την υγεία. Διότι δεν αντιμετωπίζει το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό».

Οι δημοσκοπήσεις και η απεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

• «Τα λάθη της κυβέρνησης τα χρεώνεται η ίδια η κυβέρνηση και δυστυχώς τα υφίσταται ο κόσμος. Αυτό είναι το κυριότερο απ’ όλα κι αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις».

• «Προσδοκούμε στους πολλούς, στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που συνειδητοποιεί τα αδιέξοδα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή