Παύλος Χρηστίδης: Η κυβέρνηση κάνει την επίταξη με μεγάλη καθυστέρηση

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, σχετικά με την επίταξη των γιατρών, δήλωσε:

Η διαχείριση της κρίσης της πανδημίας από την κυβέρνηση είναι μια αποτυχία τόσο σε υγειονομικό όσο και σε επίπεδο οικονομίας.

Απέτυχε η ΝΔ, απέτυχαν τα «έξυπνα μέτρα» που ήθελε να εφαρμόσει και πριν καν τα εφαρμόσει έρχεται να τα πάρει πίσω, με εκκωφαντικό τρόπο. Από τις αρχές Μαρτίου 2020, λέγαμε για την σημασία των μαζικών τεστ στον πληθυσμό και τότε μας ειρωνευόταν ο κ. Γεωργιάδης και οι υπόλοιποι Υπουργοί και έλεγαν πως λαϊκίζουμε, έναν χρόνο μετά θέλει να κάνει όσα τεστ έκανε στο χρονικό διάστημα ενός έτους σε λίγες εβδομάδες. Θα ζητήσουν συγγνώμη για αυτή την καθυστέρηση;»

Σχετικά με την κατάσταση των ΜΕΘ ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι «Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους, την έχουν χάσει εκτός ΜΕΘ, δυστυχώς, τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία COVID, μονοθεματικά, αγνοώντας τα υπόλοιπα ζητήματα περίθαλψης και νοσηλείας και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό και οι νοσηλευόμενοι είναι τεράστια.

Η κυβέρνηση έρχεται στο και πέντε να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα που έπρεπε να το έχει αντιμετωπίσει εδώ και καιρό.

Εμείς το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό το θέμα της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών ειδικά σε περιοχές που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Παράλληλα έχει αφήσει τους νοσηλευτές και τους γιατρούς του ΕΣΥ, με τα χειροκροτήματα. Χρειάζεται το επικουρικό προσωπικό που δουλεύει σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία να μονιμοποιηθεί και η Ένταξη όλων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά και χορήγηση σε αυτούς του Δώρου Χριστουγέννων για το 2020 ως ελάχιστη, έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους.».

Όσον αφορά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, ο κ. Χρηστίδης είπε: «Ο Μητσοτάκης μπορεί να οραματίζεται την επόμενη δεκαετία. Στην πράξη, όμως, σκοντάφτει σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Ως τώρα η Κυβέρνηση δρα βλέποντας και κάνοντας και αυτό είναι εμφανές στη διαχείριση της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην υγεία και την οικονομία.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή