Συγκέντρωση την Κυριακή 21/3 στις 12:30 μ.μ. στην πλατεία Μανδηλαρά

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Συγκέντρωση την Κυριακή 21/3 στις 12:30 μ.μ. στην πλατεία Μανδηλαρά

 Οι φορείς: ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΟΓΕ) – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ – ΕΝΩΣΗ Α/Α ΕΒΕ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, καλούμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τις γυναίκες, τους μαθητές και όλους τους κατοίκους της πόλης, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προάσπιση των δικαιωμάτων σε Υγεία, Παιδεία, στην Eργασία και την προστασία του εισοδήματος, ενάντια στην κρατική καταστολή και βία.

Έχει κλείσει πλέον ένας χρόνος πανδημίας και η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Η πανδημία βρήκε τη Δημόσια Υγεία τσακισμένη, με ευθύνες και της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Παρά τις εκκλήσεις και τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα, αλλά συνεχίζει να ρίχνει το βάρος στην ατομική ευθύνη και τα αλλεπάλληλα λοκντάουν.
Επιπλέον, ενώ δίνονται οικονομικά πακέτα σε μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοκλινικάρχες, ο απλός κόσμος δίνει μάχη να επιβιώσει και οικονομικά, αφού το σύνολο των εργασιακών σχέσεων χειροτερεύει, είτε λόγω των αναστολών, είτε λόγω της εντατικοποίησης όσων συνεχίζουν τα δουλεύουν. Στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκεί δηλαδή που υπάρχει η υπερμετάδοση του ιού, δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας.
Την ίδια στιγμή, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια ανοιγοκλείνουν, ενώ τα Λύκεια στην περιοχή μας παραμένουν κλειστά από τις αρχές Νοέμβρη. Οι μαθητές και οι οικογένειές τους, μαζί με όλη την υπόλοιπη πίεση, δίνουν μάχη να ανταπεξέλθουν με την τηλεκπαίδευση, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή.
Αντί λοιπόν να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα υγειονομικών, εκπαιδευτικών γονέων και μαθητών, αλλά και των σωματείων και φορέων που ζητούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης της υγείας και της παιδείας, μέτρα στους εργασιακούς χώρους, η κυβέρνηση παίρνει επιπλέον μέτρα καταστολής! Συνεχίζει και εντείνει την καταστολή των λαϊκών αγώνων, των εργαζομένων, των μαθητών και φοιτητών, δίνει το ελεύθερο να τρομοκρατούνται ακόμα και οικογένειες που τηρώντας όλα τα μέτρα βγαίνουν για να ξεσκάσουν! Το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, δεν είναι μεμονωμένο! Έχουν γίνει πολλές αντίστοιχες καταγγελίες.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, δε μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι! Η συγκέντρωση στην οποία καλούμε, αποτελεί συνέχεια στις πρωτοβουλίες φορέων της περιοχής για τη διεκδίκηση μέτρων για την Υγεία, το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, τα μέτρα στήριξης του λαού.
Χρειάζεται η φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά!
Υπάρχει ελπίδα και αυτή βρίσκεται στην πάλη για τα δίκαια αιτήματά μας, μέσα από τα σωματεία μας, τους φορείς και τους συλλόγους που παλεύουν για την αντιστοίχιση των όρων ζωής μας στις δυνατότητες που δίνει ο 21ος αιώνας!
Καλούμε και τους υπόλοιπους μαζικούς φορείς του δήμου μας να αγκαλιάσουν και να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή.

Οι μαζικοί φορείς του Δήμου Γαλατσίου
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΟΓΕ) –
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ – ΕΝΩΣΗ Α/Α ΕΒΕ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή