Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Τέλος η απεργία πείνας

Μετά την απόφαση του Δημήτρη Κουφοντίνα να σταματήσει την απεργία πείνας, ματαιώθηκε η έφοδος των ανταρτών στην Αθήνα, η αλλαγή ονομασίας της Πλ. Συντάγματος και το σπουδαιότερο σώθηκε μια ζωή που κανείς δεν ήθελε να χαθεί.

Και κάτι πιο σοβαρό: αντιστάθηκε η Δημοκρατία στον εκβιασμό ενός ισοβίτη καταδικασμένου για 11 δολοφονίες, ο οποίος μετά τη λήξη της απεργίας πείνας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Η αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.
»Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι’ αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.
»Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.
»Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.
»Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας.»
Άντε, και αρχηγός κόμματος!