Τρίτο και χειρότερο, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Τρίτο και χειρότερο, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές (Τετάρτη 17 Μαρτίου, ώρα 18.00), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα στοιχεία γύρω από την εξέλιξη της πανδημίας και τα οποία τρομάζουν γιατί αφενός οι αριθμοί είναι πολύ υψηλοί κι αφετέρου οι επόμενες ημέρες θα είναι χειρότερες από τη σημερινή.

Τα στοιχεία, λοιπόν, για σήμερα (Τετάρτη 17/3) λένε: 3.465 νέα κρούσματα σε 63.654 τεστ, 630 διασωληνωμένοι και 56 νέοι θάνατοι. Όπως καταλαβαίνετε βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας που είναι και το χειρότερο. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας 4.648 ασθενείς με Covid-19 και σύμφωνα με το ΕΚΑΒ τις τελευταίες 17 ημέρες έχουν διακομιστεί με τα ασθενοφόρα 7.500 ασθενείς με Covid εκ των οποίων οι 3.700 στην Αττική. Από πέρσι δε τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, έχουν διακομιστεί συνολικά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας 61.000 ασθενείς με Covid-19.
Από όλους τους ειδικούς λέγεται ότι για τις επόμενες δύο τουλάχιστον εβδομάδες θα συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων πριν φτάσουμε στην επιπεδοποίηση της καμπύλης και τελικά στη μείωση.
Μέσα σ’αυτή την ομιχλώδη κατάσταση, η κυβέρνηση σκέφτεται, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN, ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων. Και δω μπαίνει το ερώτημα: πώς είναι δυνατόν να λέμε ότι περιμένουμε επίδείνωση στην εξέλιξη της πανδημίας και συγχρόνως να προγραμματίζεται άρση των περιοριστικών μέτρων;
Για να λέμε όμως και την αλήθεια και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, μπορεί να είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα αλλά δεν εφαρμόζονται όπως πρέπει. Σκεφτείτε μόνο τί έγινε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας μας αλλά και με τις 31 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία.
Το καταλαβαίνω ότι υπάρχει κούραση από όλους γιατί στην ουσία είμαστε ένα χρόνο σε καραντίνα αλλά θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στην τελευταία και πιο επικίνδυνη στροφή της διαδρομής. Από Απρίλη και μετά η κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί και λόγω της μείωσης των κρουσμάτων αλλά και λόγω της αύξησης του αριθμού των εμβολιασθέντων. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 1.340.000 εμβολιασμοί και εντός του Απριλίου θα εμβολιαστούν ακόμα 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας.
Μεγάλη προσοχή λοιπόν και λίγη υπομονή ακόμα και θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Είναι κρίμα να τα τινάξουμε όλα στον αέρα από τη στιγμή που φάγαμε το βόδι και μας έμεινε η ουρά.

Πήγαινε στην κορυφή