Εφη Αχτσιόγλου : Άναυδοι οι πολίτες με τους χειρισμούς του κ. Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εφη Αχτσιόγλου : Άναυδοι οι πολίτες με τους χειρισμούς του κ. Μητσοτάκη

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τ/σ “ΣΚΑΪ”:

«Την ίδια ώρα που ο υπουργός Υγείας έλεγε ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή και έχουμε 3.500 νέα κρούσματα και 630 διασωληνωμένους στη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι σε λίγο θα ανοίξει η αγορά. Την αγορά που έκλεισαν με πολύ λιγότερα κρούσματα και διασωληνωμένους. Οι πολίτες έχουν μείνει άναυδοι από αυτή τη διαχείριση, θα πρέπει κάποιος να τους εξηγήσει ποια είναι η λογική της κυβέρνησης και αν τελικά υπάρχει κάποιο σχέδιο», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον ΣΚΑΪ.

«Η κυβέρνηση δεν επικεντρώνει εκεί που υπάρχει το πραγματικό πρόβλημα: νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, μαζικοί εργασιακοί χώροι. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται αλλού», πρόσθεσε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση κάνει έκκληση για κοινωνική ειρήνη, είναι η ίδια όμως που κάνει τα πάντα για να προκαλεί αντιδράσεις. Όταν 24.000 μαθητές θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων αυτονοήτως θα παραχθεί αντίδραση, είναι λογικό και κατανοητό. Πρέπει να βάλει μία παύση σε αυτού του τύπου τα νομοθετήματα, αν θέλει να υπάρξει αυτή τη στιγμή μία συνεννόηση για τα κρίσιμα. Να μην εισηγείται σε μία Βουλή που υπολειτουργεί, με αυστηρούς κανόνες συμμετοχής, νομοσχέδια τα οποία προκαλούν σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις».

Σημείωσε, τέλος, ότι «όταν υπάρχει ξυλοδαρμός ενός γείτονά τους είναι αναμενόμενο οι πολίτες να αντιδράσουν και να υπάρχουν κινητοποιήσεις. Η πηγή του προβλήματος δεν είναι στους πολίτες που αντιδρούν, αλλά σε αυτούς οι οποίοι προκαλούν την αντίδραση. Η πηγή του προβλήματος είναι η πολιτική που υποκινεί αυτές τις αντιδράσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή