Επιμορφωτικές ημερίδες για γονείς με θέμα την ομαλή μετάβαση στο γυμνάσιο και στην εφηβεία

ΥΓΕΙΑ
Επιμορφωτικές ημερίδες για γονείς με θέμα την ομαλή μετάβαση στο γυμνάσιο και στην εφηβεία

Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης αλλά και της πρόληψης της ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων, το 1ο ΠΕΚΕΣ Αττικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας Δήμου Βύρωνα, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, διοργανώνει επιμορφωτικές συναντήσεις, μέσω διαδικτύου, με θέμα: “Σχολείο και οικογένεια: συνεργασία για ομαλή μετάβαση στο γυμνάσιο και στην εφηβεία”.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 29 Μαρτίου ανά ομάδα σχολείων και ώρα 6.00 μ.μ. σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Στις επιμορφωτικές συναντήσεις θα γίνουν εισηγήσεις της κας Μαριλίνας Μπαδικιάν Ψυχολόγου Μsc και του κου Παναγιώτη Πίλουρη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου. Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων θα αναπτυχθούν αναλυτικά τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της προ-εφηβείας και της εφηβείας, η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο των γονέων αλλά και τις κατάλληλες πρακτικές συνεργασίας μεταξύ οικογένειας –σχολείου. Θα ακολουθήσει διάλογος με τους γονείς.

Στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας και επειδή η σχέση σχολείου και οικογένειας δεν κρατάει … αποστάσεις σας περιμένουμε να ακούσουμε και να μιλήσουμε!

Περισσότερες πληροφορίες, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Δήμου Βύρωνα

Πήγαινε στην κορυφή