Ωρα για φαγητό με την Αργυρώ – Οι συνταγές της εβδομαδάς

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Ωρα για φαγητό με την Αργυρώ – Οι συνταγές της εβδομαδάς

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι και πάλι στη θέση της, στην πολύχρωμη κουζίνα της και έτοιμη να μας εντυπωσιάσει. Ετοιμάζει παραδοσιακά πιάτα για την Καθαρή Δευτέρα, μας ταξιδεύει σε Ανατολή και Δύση με λαχταριστές συνταγές και πλημμυρίζει το σπίτι μας με εξαιρετικά αρώματα. Από τη Δευτέρα 15 έως και την Παρασκευή 19 Μαρτίου στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό, στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 15 Μαρτίου – Εύκολα & Υγιεινά
Καθαρή Δευτέρα σήμερα και η Αργυρώ μάς υποδέχεται στην κουζίνα της με τρεις συνταγές που είναι αντιπροσωπευτικές της ημέρας. Ξεκινάει με χταπόδι με φάβα, συνεχίζει με όλα τα μυστικά της παραδοσιακής λαγάνας και κλείνει με μία νηστίσιμη σαλάτα. Εύκολη και λαχταριστή λόγω της ημέρας.

Τρίτη 16Μαρτίου – Μαγειρικό Σχολείο
Μαγειρικό σχολείο σήμερα και η Αργυρώ “ταξιδεύει” μέχρι το Μαρόκο. Μια χώρα που έχει από τις πιο πικάντικες κουζίνες του κόσμου, γεμάτη επιρροές από Ανδαλουσία, Αραβία και Γαλλία. Χαρακτηρίζεται από τις μοναδικές γεύσεις και τους συνδυασμούς των υλικών, όπως τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, το κύμινο, το τσίλι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Σήμερα, λοιπόν, το μάθημα ξεκινάει με μαροκινά κεφτεδάκια με γιαούρτι, συνεχίζει με κους κους με αμύγδαλο και λαχανικά και καταλήγει με ένα παραδοσιακό γλυκό με κρέμα αμυγδάλου.

Τετάρτη 17 Μαρτίου – Γλυκά & Αλμυρά
Η Αργυρώ ανοίγει σήμερα την κουζίνα της και ετοιμάζει τρεις εξαιρετικές συνταγές. Ξεκινάει με τηγανίτες λαχανικών, ένα φοβερό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας, για πρωινό, για brunch, αλλά και για επιδόρπιο. Συνεχίζει με μία φοβερή κοτοκαροτόπιτα που αποτελεί ένα πλούσιο γεύμα από μόνη της. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε το κοτόπουλο ψαχνό που μας περίσσεψε από προηγούμενο γεύμα και τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Και για το τέλος, έχουμε τηγανόψωμο με φέτα που τρώγεται ζεστό ή κρύο και αποτελεί το απόλυτο συνοδευτικό για τα γεύματά μας.

Πέμπτη 18 Μαρτίου – Απλά & Μαγικά
Η Αργυρώ μάς καλωσορίζει στην κουζίνα της με τρεις απλές και μαγικές συνταγές. Ξεκινάει με αραβική μακλούμπα, ένα πιάτο με βάση το ρύζι. Μακλούμπα σημαίνει “αναποδογυρισμένος” και είναι ένα πιάτο που μαγειρεύουν σε Παλαιστίνη, Ιράκ, Ιορδανία και Συρία με κοτόπουλο ή αρνάκι. Είναι κυρίως πιάτο και συνοδευτικό μαζί, μαγειρεμένο σε διαφορετικούς χρόνους και σερβιρισμένο σε διαφορετικές στρώσεις, στις οποίες παρεμβάλλονται και άλλα νόστιμα υλικά, όπως κουνουπίδι, μελιτζάνες και πατάτες. Συνεχίζει με πενάκι λαχανικών με σάλτσα σπανάκι verde και μπλε τυρί Δανίας και καταλήγει με μία λαχταριστή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.

Παρασκευή 19 Μαρτίου – Νόστιμα & Λαχταριστά
Η Αργυρώ μαγειρεύει σήμερα νόστιμες και λαχταριστές συνταγές που θα λατρέψουμε. Ξεκινάει με μία πικάντικη συνταγή για γαρίδες με κάρυ και λαχανικά που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει. Εύκολο, νόστιμο και αναμφίβολα, πρωτότυπο πιάτο. Συνεχίζει με τη συνταγή για ένα στεφάνι με σαλάμι και τυρί που μπορούμε να δοκιμάσουμε ως σνακ, είτε ως κυρίως πιάτο με πράσινη σαλάτα και σάλτσα τομάτας. Και για το τέλος, η Αργυρώ φτιάχνει για όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους της ένα θεϊκό γλυκό. Το γλυκό των Βάσκων που παραπέμπει σε γαλλική φλαν και αποτελεί ένα ιδανικό επιδόρπιο για όλα τα γεύματα.

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ
Δευτέρα με Παρασκευή στις 11.30, στον ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ:
https://www.skaitv.gr/show/psuchagogia/ora-gia-fagito/sezon-2020-2021

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή