Η Παγίδα, του Γιώργου Πένταρη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Η Παγίδα, του Γιώργου Πένταρη

Πριν να κάτσει ο κουρνιαχτός από την Λιγναδιάδα, έχουμε τα κυριακάτικα γεγονότα της Νέας Σμύρνης όπου περίσσεψαν οι κριτικές εναντίον της αστυνομίας από τα ΜΜΕ. Στη συνέχεια ξέσπασε ένας εμφύλιος πόλεμος στα κοινωνικά δίκτυα, όπου ο καθένας έχει βήμα να λέει ανεύθυνα το μακρύ του και το κοντό του για το πώς ξεκίνησαν τα γεγονότα και στο ποιός έφταιγε. Το αποκορύφωμα έγινε χθες (Τρίτη) βράδυ όπου οι σκηνές στην Ν. Σμύρνη θύμισαν την εποχή του 2008 όπου καιγόταν η Αθήνα και ο Π. Παυλόπουλος, μαζί με όλη την κυβέρνηση του Καραμανλή, τρομοκρατημένοι μήπως και σκοτωθεί κανείς, άφησαν χιλιάδες πολίτες και περιουσίες απροστάτευτες. Είναι βέβαιο ότι πολλά από τα άτομα εκείνης της εποχής συμμετείχαν και χθες στην Ν. Σμύρνη μαζί με τους νεοσσούς που εξέθρεψαν αυτοί οι ίδιοι με την κάλυψη του κατ’ επίφαση πανεπιστημιακού ασύλου.

Επειδή έκανα μια μικρή έρευνα μέσω αξιόπιστων φίλων που έχω στη Ν. Σμύρνη, αλλά και από τις διάφορες απόψεις, φωτογραφίες και video που άκουσα και είδα, θέλω να κάνω μέσα σε λίγες γραμμές μια αναφορά στην αλληλουχία των γεγονότων. Από το Σάββατο παρατηρήθηκε ότι στην Πλατεία Ν. Σμύρνης αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι με το έργο της επιτήρησης και εφαρμογής των μέτρων εναντίον της διάδοσης του κορωνοϊού, πήγαν στην πλατεία και πίεσαν του πολίτες να φύγουν όπως ορίζουν οι διατάξεις. Κάποιοι πολίτες εξέφρασαν κάποιες λεκτικές αντιρρήσεις, αλλά το πράγμα πήγε μέχρι εκεί.
Την Κυριακή η αστυνομία ξαναπήγε και έπεσε στην παγίδα που της έστησαν οι σοσιαλφασίστες. Επειδή στη Ν. Σμύρνη υπάρχουν οργανωμένες ομάδες σοσιαλφασιστών, παγίδευσαν την αστυνομία όντας βέβαιοι ότι θα ξανάρθουν και έτσι ήταν έτοιμοι για τα επεισόδια. Πραγματικά την Κυριακή πήγε πάλι η αστυνομία στην Πλ. Ν. Σμύρνης και στην προσπάθειά της να διώξει τους πολίτες έγινε η παρέμβαση των σοσιαλφασιστών και το πράγμα δεν ήθελε και πολύ… Υπήρξε από την αστυνομία άσκηση βίας όπως φαίνεται σε φωτογραφίες, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πώς ξεκίνησαν τα γεγονότα. Το γεγονός είναι ότι από την πλευρά των σοσιαλφασιστών υπήρχε προετοιμασία γιατί είχαν φτιάξει πανώ όπως είδαμε, έριξαν φέιγ βολάν για τα γεγονότα που εκείνη την στιγμή συνέβαιναν και βέβαια έγιναν μικρές συγκρούσεις.
Από εκείνη την στιγμή όλος ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιήθηκε και μας έλεγε ότι υπάρχει στην Ελλάδα φασισμός, αστυνομοκρατία, καταστολή, αστυνομική βία και διάφορα άλλα. Πρώτος ο Σπίρτζης, ο σώγαμπρος εκ ΠΑΣΟΚ, βγήκε να μας πει ότι την κίνηση αυτή την διέταξε ο Πρωθυπουργός, ότι υπάρχει φασισμός στην Ελλάδα και αστυνομική βία. Στο ίδιο μήκος κύματος, βέβαια, και όλα τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαναν στα ΜΜΕ, όπως σήμερα ο Ζαχαριάδης σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Όλοι αυτοί, κατά την γνωστή τακτική όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ρίχνουν τα βάρη στον εκάστοτε Πρωθυπουργό γιατί νομίζουν ότι έτσι αποδομείται η κυβέρνηση. Τα ίδια έκανε και η ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση και θα πρέπει να τα περιμένει αυτά. Εφ’ όσον μπήκε σε έξαψη το θυμικό των πολιτών, λόγω αστυνομικής βίας, όπως διατυμπανίζονταν όλη την Κυριακή και την Δευτέρα, οργανώθηκε – αλήθεια από ποιούς; – συλλαλητήριο εναντίον της αστυνομικής βίας. Όπως είπε ο δήμαρχος της Ν. Σμύρνης, όλη η αντιπολίτευση μαζί με τον πρώην δήμαρχο καλούσαν τους πολίτες να διαδηλώσουν εναντίον της αστυνομικής βίας. Τα τέσσερα πέμπτα των συγκεντρωμένων ήταν κόσμος εκτός Ν. Σμύρνης, όπως είπε ο δήμαρχος. Έγινε το συλλαλητήριο και είδατε τα γεγονότα… Το συμπέρασμα είναι ότι η αστυνομία έπεσε σε μια καλοστημένη παγίδα σοσιαλφασιστών, την οποία εκμεταλλεύτηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ και έγινε αυτό που έγινε.
Το θέμα είναι τώρα να δούμε την μεγαλύτερη εικόνα που εκτυλίσσεται στην χώρα εν μέσω πανδημίας. Έχουμε τις καθημερινές διαδηλώσεις για τον Κουφοντίνα, ο οποίος συνεχώς προσπαθεί να εκβιάσει την πολιτεία. Πολλοί τον λένε λαϊκό αγωνιστή γιατί σκότωνε για την ιδεολογία του. Δηλαδή δεν δεχόταν τους νόμους της Ελληνικής πολιτείας και ήθελε να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα. Η πολιτεία, κ. Κουφοντίνα, σε νίκησε και επιβάλει τους δικούς της νόμους. Μην πας τώρα να εκβιάσεις την πολιτεία και την κοινωνία και να παραβεί νόμους που εσύ δεν σεβόσουν. Είσαι «λαϊκός αγωνιστής» και έχασες… Οι υποστηρικτές σου, όμως, καθημερινά διασπείρουν τον κορωνοϊό στην Αθήνα και τα κρούσματα έφτασαν εδώ που είναι. Για να το διευκρινίσω αυτό σε κάθε συγκέντρωση υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού και τα νεαρά σοσιαλφασιστάκια έχοντας μολυνθεί πάνε σπίτι και μολύνουν την οικογένεια τους και ως εκ τούτου έχουμε τόσες πολλές οικογένειες στα νοσοκομεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να το αποδέχεται πλήρως, αλλά και χωρίς να το καταδικάζει απερίφραστα, τηρώντας δηλαδή μια ερμαφρόδιτη στάση, φαίνεται ότι έχει στραφεί στην παλιά γνώριμη πολιτική του της εποχής της κρίσης, των αγανακτισμένων και των συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα το 2011 και 2012. Πόσοι έχουν βγει από αυτούς που κόπτονται για την δημοκρατία και είναι εναντίον της βίας να καταδικάσουν την δολοφονία των εργαζομένων στην Μαρφίν; Πόσοι από αυτούς βγήκαν να καταδικάσουν τις ζημιές που συνέβησαν σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία που και σήμερα ακόμη συμβαίνουν; Πόσοι βγήκαν να συμπαρασταθούν στους καταστηματάρχες της Αθήνας, στην Ερμού π.χ., για τις σπασμένες βιτρίνες και για τα προβλήματα που δημιούργησαν αυτοί που «προστατεύουν τα λαϊκά συμφέροντα» στους εργαζομένους σε αυτά τα καταστήματα; Κανείς δεν βγήκε, γιατί κανείς δεν τολμά. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ηρεμίας, να βγει να καταδικάσει απερίφραστα όλους αυτούς τους σοσιαλφασίστες και να δηλώσει ότι δεν υπάρχει για αυτούς καμιά πολιτική κάλυψη. Δεν μπορεί να το κάνει όμως γιατί έτσι θα καταδικάσει και τον μεγαλοπιτσιρικά τον υιό Βούτση που πάντα τον πιάνουν στις διαδηλώσεις και πάντα τον αφήνουν. Παίρνει έτσι γαλόνια «λαϊκού αγωνιστή» ώστε να τα εξαργυρώσει μελλοντικά όπως συνήθως γίνεται.
Υπάρχει μια ώσμωση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των αναρχοαυτόνομων σοσιαλφασιστών και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ασκήσει μια πραγματική αντιπολίτευση όπως θα άρμοζε σε ένα κόμμα της Αριστεράς. Προτίμησαν να θάψουν το πρόγραμμά τους για την υγεία που εξήγγειλε ο Τσίπρας, το οποίο έχει καλά στοιχεία, στο βωμό των καλών σχέσεων με σοσιαλφασίστες και στην πολιτική της ολομέτωπης σύγκρουσης τύπου 2011. Το 2021 όμως δεν είναι 2011 ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον τί γίνεται.
Όλοι βγαίνουν στα κανάλια και κατηγορούν τους κουκουλοφόρους αυτούς «τους γνωστούς αγνώστους», τους προβοκάτορες της αστυνομίας κτλ κτλ, αλλά κανείς δεν αναρωτιέται γιατί το φαινόμενο αυτό διατηρείται μόνο στην Ελλάδα απ’ όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες; Πουθενά δεν ακούγεται η έκφραση «αντάρτικο πόλεων» παρά μόνο στην Ελλάδα. Τί είναι αυτό που αναπαράγει αυτή την ιστορία από την μεταπολίτευση και μετά; Ποιος είναι ο χώρος αναπαραγωγής των νέων «αγωνιστών»; Κανείς δεν θίγει το ζήτημα αν και το γνωρίζουν πολύ καλά. Ο χώρος αναπαραγωγής δυστυχώς είναι τα Ελληνικά Πανεπιστήμια που για δεκαετίες έχουν γίνει έρμαιο του «πανεπιστημιακού ασύλου». Αυτό το πανεπιστημιακό άσυλο παρείχε τον χώρο, τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό για την αναπαραγωγή των σοσιαλφασιστών. Όταν κοπεί αυτός ο ομφάλιος λώρος τότε θα ξεδοντιαστεί ο σοσιαλφασισμός που κινείται στα όρια της τρομοκρατίας. Αυτός είναι και ο βαθύτερος λόγος που στο ΑΠΘ συνεχίζεται η κατάληψη και δυστυχώς για την αστυνομία δεν εφαρμόζει τον νόμο που έχει ψηφιστεί από το δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβούλιο.
Υπάρχει ακόμη άλλο ένα ζήτημα που είναι η επιείκεια που δείχνουν οι δικαστικές αρχές. Δεν έχω ακούσει κανέναν από αυτούς που συλλαμβάνονται να δικάζεται και αν δικάζεται οι ποινές είναι εντελώς αμελητέες. Η διατάραξη οικιακής ειρήνης είναι πλημμέλημα και αυτή τη στιγμή στο ΑΠΘ γίνεται διατάραξη οικιακής ειρήνης. Όταν βγουν οι καταληψίες θα δικαστούν; Κανονικά πρέπει να μπουν τουλάχιστον ένα χρόνο φυλακή. Θα γίνει; Δεν νομίζω… Αυτή η ατιμωρησία είναι ακόμη ένας λόγος συντήρησης και αναπαραγωγής των σοσιαλφασιστών. Αν υπήρχε νόμος που έλεγε ότι όποιος δικάζεται και του επιβάλλεται φυλάκιση ή πρόστιμο και δεν το πληρώσει θα το βρει μπροστά του όταν κληρονομήσει την περιουσία του μπαμπά του θα βλέπαμε τί θα γινόταν. Τώρα σου λέει ο Βούτσης, το παιδί μου είναι ενήλικας και εγώ δεν έχω κανένα δικαίωμα να του πω τί θα κάνει. Η πολιτεία να πει εγώ θα του βάλω πρόστιμο κα θα περιμένω…
Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα στηθούν κι άλλες παγίδες και τα γεγονότα θα συνεχιστούν. Όπως έλεγε ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπους, «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας», έτσι και τώρα όποιος δεν καταδικάζει απερίφραστα τους τρομοκράτες είναι μαζί τους. Τελειώνοντας θέλω να πω ότι όπως θα τιμωρηθούν οι αστυνομικοί, έτσι περιμένω να τιμωρηθούν και οι τρομοκράτες που πήγαν να δολοφονήσουν τον αστυνομικό. Περιμένω…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή