Δημήτρης Τζανακόπουλος : Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στην ένταση για να ξεφύγει από τα πολιτικά του αδιέξοδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Τζανακόπουλος : Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στην ένταση για να ξεφύγει από τα πολιτικά του αδιέξοδα

Συνέντευξη του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 (Μαρία Νικόλτσιου):

«Η στρατηγική της έντασης αποτελεί στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να συσπειρώσει ένα ακραίο εκλογικό ακροατήριο», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9.

Αναφερθείς στη συζήτηση που έγινε την Παρασκευή στη Βουλή, σημείωσε πως «παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τον κ. Μητσοτάκη προ των ευθυνών του για τα δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας που έχουν σημειωθεί στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, όπως ήταν η εισβολή στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ ή ο ξυλοδαρμός του Βασίλη Μάγγου, του νεαρού που έφυγε τελικά από τη ζωή, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αμετανόητος και βαθύτατα κυνικός».

«Αυτό ήταν ξεκάθαρο, ειδικά τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε συγγνώμη ειρωνευόμενος και γελώντας. Το ύφος με το οποίο δήθεν ζητούσε συγγνώμη, φανέρωνε ότι δεν εννοούσε τίποτα από αυτή τη συγγνώμη», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που πυροδοτεί την ένταση και επενδύει στην αστυνομική βία», τόνισε, «όχι μόνο γιατί επιδιώκει να βγει από το πολιτικό του αδιέξοδο, αλλά και γιατί ιδεολογικά ακολουθεί αυτή τη στρατηγική». «Υπό την ηγεσία του, η Νέα Δημοκρατία έχει μετατραπεί πλέον σε ένα νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό υβρίδιο», πρόσθεσε.

Επισήμανε, ακόμα, ότι «στο διάστημα διακυβέρνησης της ΝΔ, δε βλέπουμε μεμονωμένα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, όπως διατείνεται η κυβέρνηση». «Έχουμε 75% αύξηση των καταγγελιών για περιστατικά αστυνομικής βίας, έχουμε την κυβερνητική κάλυψη αστυνομικών που έχουν ξεφύγει από τα όρια των καθηκόντων τους, αλλά έχουμε και δηλώσεις από την πλευρά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της αστυνομίας που λένε ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία τους έχει “λύσει” τα χέρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Έχουμε επίσης τη σύσταση της ομάδας ΔΡΑΣΗ –στα χνάρια της παλιάς ομάδας ΔΕΛΤΑ του κ. Σαμαρά που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ- η οποία έχει βασικό σκοπό να δέρνει», συμπλήρωσε.

«Είδαμε όλοι τα βίντεο από τη Νέα Σμύρνη και τη βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας μέσα στη γειτονιά, ακούσαμε το “πάμε να τους σκοτώσουμε”, είδαμε τα ΜΑΤ να εισβάλουν στο ΑΠΘ ενώ οι ίδιοι οι φοιτητές είχαν δηλώσει ότι θα έληγαν την κατάληψη την ίδια μέρα –ακόμα μια φορά που έγινε ξεκάθαρη η επιλογή της κυβέρνησης για όξυνση», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης καλύπτει όλα αυτά τα περιστατικά, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο κ. Σκέρτσος, δηλώνει ότι μόνο η αστυνομία μπορεί να επιβάλει την κοινωνική ειρήνη και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, η κ. Σπυράκη, υποστηρίζει ότι απαγορεύεται οι πολίτες να διαμαρτύρονται από τα μπαλκόνια τους, όταν από κάτω η αστυνομία αυθαιρετεί», σημείωσε.

«Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών συνειδητοποιεί την εμπρηστική πολιτική του κ. Μητσοτάκη και για αυτό το λόγο ο κόσμος αντιδρά», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ εκτίμησε, τέλος, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα συνεχίσει στην ίδια στρατηγική της έντασης, διότι θεωρεί ότι με αυτό μόνο τον τρόπο θα μπορέσει να συσπειρώσει ακραία τμήματα του εκλογικού του ακροατηρίου, το οποίο καταρρέει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή