«Στο ίδιο έργο θεατές»… , του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
«Στο ίδιο έργο θεατές»… , του Βασίλη Γιαννακόπουλου

«Στο ίδιο έργο θεατές» τραγουδούν οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Νταλάρας στο πολύ ωραίο τραγούδι σε στίχους του Αντώνη Ανδρικάκη αλλά στο ίδιο έργο θεατές παραμένουν εδώ και 40 χρόνια η ελληνική πολιτεία, όλες οι κυβερνήσεις, τα πολιτικά κόμματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, η κοινωνία γενικότερα, απέναντι στα φαινόμενα βίας τα οποία διαδραματίζονται κάθε τρεις και λίγο στο κέντρο της Αθήνας, τώρα και σε περιφερειακούς δήμους, με την ευκαιρία κάποιων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

Μια επανάληψη αυτών των φαινομένων που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια, είχαμε προχθές στη Ν. Σμύρνη που από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα: είναι τόσο δύσκολο όλοι αυτοί οι μπαχαλάκηδες που κυκλοφορούν και δρουν ανενόχλητοι σε κάθε συγκέντρωση να απομονωθούν και να συλληφθούν;
Η ευθύνη για όσα συμβαίνουν ανήκει πρώτα στην Ελληνική Αστυνομία και μετά στους διοργανωτές της κάθε συγκέντρωσης, οι οποίοι δεν φροντίζουν για την περιφρούρησή της. Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα σταματήσει αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι και καλό είναι αυτό να γίνει σύντομα πριν υπάρξουν θύματα που, από όποια πλευρά κι αν είναι, θα είναι τραγικό.

Πήγαινε στην κορυφή