Είναι πολλά τα λεφτά, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Είναι πολλά τα λεφτά, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» έγραφα για τους δύο νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι θα ανεγερθούν στην πόλη μας, ο ένας στην οδό Μεσσηνίας και ο άλλος στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα και Κυμοθόης, και θα χρηματοδοτηθούν από δύο διαφορετικές πηγές.

Αυτός στη Μεσσηνίας θα κατασκευαστεί από πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής με συνολικό ύψος χρηματοδότησης 4 εκατ. ευρώ. Και ο δεύτερος, στην Παπαφλέσσα και Κυμοθόης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών με ποσό επίσης 4 εκατ. ευρώ.
Εκτός των παραπάνω προγραμμάτων, η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει και τα εξής έργα στην πόλη μας:
1. Αλλαγή του οδοφωτισμού συνολικού κόστους 4 εκατ. ευρώ.
2. Ανάπλαση Λόφου Παιδιού, 6 εκατ. ευρώ.
3. Ανάπλαση πλατείας Κουντουριώτου – Αιγοσθένων, 500.000 ευρώ
Το συνολικό ποσό για τα τέσσερα αυτά έργα (μαζί με τον βρεφονηπιακό) φτάνει τα 14,5 εκατ. ευρώ. Δεν τα λες και λίγα, αρκεί βέβαια να μην μείνουν στα χαρτιά.
Από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, θα χρηματοδοτηθούν:
1. Η ανακαίνιση του παλιού Κλειστού γυμναστηρίου στο Άλσος Βέικου με 3 εκατ. ευρώ (καιρός ήταν!),
2. Οι υποδομές για ηλεκτροκίνηση (η οποία έχει μπει για τα καλά πλέον στη ζωή μας), ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και
3. Η αναβάθμιση των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
Και οι οκτώ αυτές δράσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του «Αντώνης Τρίτσης» και της Περιφέρειας που θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο μας φτάνουν συνολικά τα 24,5 εκατ. ευρώ.
Όπως έγραψα και πιο πάνω, είναι πολλά τα λεφτά και σίγουρα θα βελτιώσουν τη ζωή των Γαλατσιωτών, φτάνει όμως να υλοποιηθούν και να μη μείνουν μόνο στα χαρτιά.
Αν λάβουμε υπόψιν μας και τη δημιουργία της κεντρικής πλατείας στο Π. Τέρμα (αυτό με τραπεζικό δάνειο που θα πάρει ο Δήμος Γαλατσίου) σε λίγα χρόνια το Γαλάτσι, μετά και την έλευση του μετρό, θα έχει αλλάξει όψη φυσικά προς το καλύτερο.

Όλα αυτά τα έργα των 24,5 εκατ. ευρώ δεν έρχονται στο Δήμο αυτόματα πατώντας ένα κουμπί. Κάποιος έτρεξε, κάποιος δούλεψε, κάποιος παρακάλεσε – ναι παρακάλεσε! Κι αυτός είναι ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Μαρκόπουλος. Το σύστημα, δυστυχώς, έτσι δουλεύει, τί να κάνουμε. Μακάρι κάποτε να αλλάξει και να μη χρειάζεται να τρέχει ο Δήμαρχος από γραφείο σε γραφείο και πολλές φορές να ζητιανεύει.
Αν όμως, όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν τρέξει σαν τον Βέγγο στους διαδρόμους της κεντρικής εξουσίας, δεν πρόκειται να γίνει κανένα έργο στο Γαλάτσι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή