Δήμος Γαλατσίου: Κάλεσμα προς εθελοντές φιλόζωους

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δήμος Γαλατσίου: Κάλεσμα προς εθελοντές φιλόζωους

Κάλεσμα προς τους φιλόζωους της πόλης μας απευθύνει το Γραφείο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου, ώστε να ενισχυθεί το έργο που προσφέρουν οι άνθρωποι της Υπηρεσίας αυτής αλλά και των τοπικών Φιλοζωικών Σωματείων προς τους αδέσποτους τετράποδους φίλους που κυκλοφορούν στις γειτονιές μας.

Στόχος είναι να καταρτιστεί ένα Μητρώο Εθελοντών για θέματα φιλοζωίας. Ανθρώπων που αγαπούν, ενδιαφέρονται, θέλουν να φροντίζουν και να προσφέρουν ασφάλεια και καλύτερη ζωή στα ζώα που αντιμετωπίζουν καθημερινά ένα σωρό κινδύνους στους δρόμους, ανθρώπων που θέλουν να βρουν ένα μόνιμο ζεστό σπιτικό για αυτές τις ψυχούλες. Η Αίτηση Εθελοντή για θέματα Φιλοζωίας διατίθεται στο ισόγειο του Δημαρχείου (Ιπποκράτους και Αρχιμήδους) αλλά και στην ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου (https://www.galatsi.gov.gr/cat-process/koinoniki-ypiresia/).
Αν επιθυμείτε να προσφέρετε εθελοντική βοήθεια διαθέτοντας ελάχιστο από το χρόνο σας, μπορείτε να συμβάλλετε και εσείς στο έργο του Δήμου Γαλατσίου και των φιλοζωικών σωματείων της πόλης μας, και να γίνει ο καθένας μας η φωνή που δεν έχουν!

Στην αίτηση που θα συμπληρώσετε όσοι ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε, εκτός από τα προσωπικά σας στοιχεία, θα πρέπει να απαντήσετε και σ’ένα σύντομο ερωτηματολόγιο.
Συγκεκριμένα, εάν έχετε τη δυνατότητα:
1. Φιλοξενίας αδέσποτων ζώων
Εάν ναι, ποιό το σημείο φιλοξενίας
2. Φωτογράφησης αδέσποτων ζώων με σκοπό την προώθηση τους για υιοθεσία από την ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου
3. Προώθησης φωτογραφιών αδέσποτων ζώων προς υιοθεσία
4. Μεταφοράς τραυματισμένων ζώων στο κτηνιατρείο που συνεργάζεται ο Δήμος Γαλατσίου
5. Μεταφοράς αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου για υιοθεσία, εντός και εκτός Δήμου
6. Δωρεάν προσφοράς της επαγγελματικής ιδιότητας όπου κρίνεται απαραίτητο (ενδεικτικά, Κτηνίατρος, Γραφίστας, Δικηγόρος, Διαφημιστής, Τυπογράφος ή άλλο)
7. Διανομής εντύπου και ενημερωτικού υλικού
8. Εθελοντή σίτισης
9. Εύρεσης και παροχής υλικής βοήθειας για τα αδέσποτα του Δήμου Γαλατσίου (Τροφές, Αντιπαρασιτική, Περιλαίμια, Σπιτάκια, Μπολ φαγητού, Κουβέρτες, Άλλο:)
10. Βοήθειας στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων

Όσοι επιθυμείτε, λοιπόν, μπορείτε να συμπληρώσετε την Αίτηση Εθελοντή και να αποτελέσετε κι εσείς μέρος της ομάδας που προσφέρει μια καλύτερη ζωή στα αδεσποτάκια της πόλης μας. Ας μην ξεχνάμε ότι ενδεικτικό για το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας ή μιας χώρας γενικότερα, κυρίως την περίοδο της τραχιάς καθημερινότητας που σήμερα βιώνουμε, είναι η στάση της απέναντι στους αδύναμους. Και δεν υπάρχουν πιο αδύναμα πλάσματα σε μια κοινωνία από τα αδέσποτα ζώα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή