Επιστολή Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής για να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιστολή Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής για να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ:

“Προς

τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης,

Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Λόγω των πρόσφατων κρουσμάτων υπέρμετρης αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών, με αποκορύφωμα τα χθεσινά αποτρόπαια περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στην κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης, σας θυμίζω ότι ακόμη εκκρεμεί η συνεδρίαση της Επιτροπής μας, προκειμένου να συζητήσει το πόρισμα της “Επιτροπής Αλιβιζάτου” για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας. Το αίτημα για την εν λόγω συνεδρίαση έχει υποβληθεί προ τετραμήνου (11 Νοεμβρίου 2020) από τους υπογράφοντες βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και μέλη της Επιτροπής μας. Να σημειωθεί δε ότι το πόρισμα της Επιτροπής Αλιβιζάτου έχει περιέλθει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήδη από τον Μάιο 2020.

Δυστυχώς, κ. Πρόεδρε, αιτία όλης αυτής της καθυστέρησης είναι το γεγονός ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης αρνείται πεισματικά να παρευρεθεί ο ίδιος στην κοινοβουλευτική συζήτηση επί του πορίσματος, μολονότι η «Επιτροπή Αλιβιζάτου» συγκροτήθηκε με δική του απόφαση. Η απουσία του κ. Υπουργού από τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου που αφορούν στο Υπουργείο του είναι δυστυχώς συστηματική. Εάν είχε εγκαίρως συζητηθεί στη Βουλή το πόρισμα της Επιτροπής Αλιβιζάτου παρουσία του κ. Υπουργού, τα πρόσφατα κρούσματα αστυνομικής βίας ενδεχομένως να είχαν αποφευχθεί.

Για τους ανωτέρω λόγους, είναι πλέον απολύτως επιτακτική η ανάγκη να συζητηθεί το ως άνω πόρισμα το συντομότερο δυνατόν σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής μας παρουσία τόσο του Προέδρου αυτής όσο και του αρμοδίου Υπουργού.

Με τιμή,

Γιώργος Καμίνης

Νάντια Γιαννακοπούλου

Χάρης Καστανίδης

Ευαγγελία Λιακούλη”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή