Επίσκεψη Γ. Κουμουτσάκου στον ξενώνα «Η Φοίβη» στο Χολαργό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Γ. Κουμουτσάκου στον ξενώνα «Η Φοίβη» στο Χολαργό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος Βουλευτής Β1 του Βορείου Τομέα Αθηνών, επισκέφθηκε τον ξενώνα «Η Φοίβη» στο Χολαργό που φιλοξενεί κακοποιημένες γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας.:

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Γ. Κουμουτσάκος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλο και την κα. Κλαίρη Δανιηλίδου-Τσιμικάλη, η οποία έχει αφιερώσει περισσότερα από 18 χρόνια της ζωής της στην φροντίδα ευάλωτων γυναικών. Η κα Δανιηλίδου-Τσιμικάλη παρουσίασε το έργο του ξενώνα στον κ. Γ. Κουμουτσάκο και ανέδειξε την αγάπη, την αφοσίωση και τον σεβασμό που προσφέρει «Η Φοίβη» στις φιλοξενούμενές γυναίκες, παρέχοντάς τους ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον που θα έχουν τον χρόνο και την υποστήριξη που χρειάζονται για να ορθοποδήσουν. Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε την κα Κ. Δανιηλίδου-Τσιμικάλη και το προσωπικό του ξενώνα για το σημαντικό έργο ζωής που επιτελούν.

Ταυτόχρονα, τους ενημέρωσε για την κατάθεση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναφορικά με τις Δομές προστασίας γυναικών και τα Συμβουλευτικά Κέντρα που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Κέντρου Ερευνών Θεμάτων Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι), της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Πιο συγκεκριμένα, στην Επίκαιρη Ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κ. Γ. Κουμουτσάκος ρωτά τα εξής:

1) Ποια είναι τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα από τη λειτουργία των Συμβουλευτικών Κέντρων και των ξενώνων φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών που λειτουργούν υπό την επίβλεψη του Υπουργείου και δεδομένου ότι είναι ένα διαρκές αίτημα της κοινωνίας, ποιες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές απαιτούνται για να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα στη λειτουργία τους, καθώς και στην αντιμετώπιση του προβλήματος κακοποίησης γυναικών συνολικά;

2) Αν σκοπεύει το Υπουργείο να συνεχίσει τη χρηματοδότηση των ως άνω δομών και στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, αλλά και να ενισχύσει το δίκτυο αυτών των δομών, τόσο χωρικά όσα και θεματικά; (πχ. και σε άλλες κατηγορίες ευπαθών ομάδων).

Θέση του κ. Γ. Κουμουτσάκου είναι πως ένα σύγχρονο κράτος οφείλει να παρέχει φροντίδα και προστασία στις ευάλωτες ομάδες μέσω κατάλληλων συμβουλευτικών υπηρεσιών και να επιδιώκει την επανένταξη τους με ασφάλεια στην κοινωνία.

Τέλος, ο κ. Γ. Κουμουτσάκος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλοθέης-Ψυχικού και συνάντηση με την Διοικητή, Αστυνόμο Β’ κα. Βασιλική Βαμβάτσικου και συζήτησε μαζί της την έξαρση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και των κακοποιημένων γυναικών, καθώς και τα θέματα που απασχολούν το τμήμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή