Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Γαλατσίου

• ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Με σταθερούς και αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί του πληθυσμού κατά του Covid-19 στα Κέντρα Εμβολιασμού όλης της χώρας. Από τις 15 Φεβρουαρίου, εμβολιασμοί διενεργούνται και στο Κέντρο Υγείας Γαλατσίου επί της οδού Πρωτοπαπαδάκη 70, όπου για την ώρα εμβολιάζονται πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές (πρωί Τετάρτης 3/3/2021), σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά εμβολιασμού από το www.data.gov.gr, στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών είχαν εμβολιαστεί συνολικά 145.136 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι 89.249 είχαν λάβει την 1η δόση και οι 55.887 τη δεύτερη.
Ως προς το Κέντρο Υγείας Γαλατσίου, οι εμβολιασμοί, όπως είπαμε, ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και διενεργούνται καθημερινά και Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο εμβολιαστικές θέσεις, πρωί και απόγευμα, και εμβολιάζουμε 120 άτομα την ημέρα» είπε στον «Παλμό» η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Γαλατσίου, κα Διονυσία Μαύρου, οδοντίατρος. «Μέχρι στιγμής διενεργούνται εμβολιασμοί για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 και λαμβάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca. Η διαδικασία κινείται ομαλά και σταθερά και η συνεργασία του επιστημονικού προσωπικού με τους πολίτες είναι άψογη. Το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι όποιοι προσέρχονται στο Κέντρο μας για εμβολιασμό να έχουν πρώτα επιβεβαιώσει μέσω μηνύματος το ραντεβού τους.»

Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό με τους εξής τρόπους:
– Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού
– Απευθείας με την είσοδο τους στην πλατφόρμα gov.gr
– Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου καθώς και τον ΑΔΤ ή να φέρει φωτοτυπία τους.
– Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο Φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα Φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.

«Τα εμβόλια παρασκευάζονται με σκοπό την αντιμετώπιση νοσημάτων που δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν μόνο με την εφαρμογή άλλων μέτρων δημόσιας υγείας. Στόχος τους είναι να περιορίσουν και να εξαλείψουν νοσήματα με υψηλή μεταδοτικότητα, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων, με υψηλή θνητότητα, με μεγάλη επιβάρυνση στα συστήματα υγείας, αλλά και με δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στην κοινωνία. Με το να εμβολιαστούμε κάνουμε ένα σπουδαίο δώρο στον εαυτό μας και φυσικά στους γύρω μας. Είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέψουμε στην ομαλότητα της ζωής μας όπως την γνωρίζαμε» μας είπε η κα Μαύρου.
Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν υποκαθιστά τα υπόλοιπα μέτρα δημόσιας υγείας στη φάση αυτή της πανδημίας κι αυτό διότι κυρίως ο εμβολιασμός σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού απαιτεί χρόνο. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, η πρώτη δόση του εμβολίου δεν εξασφαλίζει πάντα την απαιτούμενη προστασία. Γι’ αυτό πρέπει και οι εμβολιασμένοι να συνεχίσουν τη χρήση μάσκας, την τήρηση κοινωνικής απόστασης, την τακτική και σχολαστική υγιεινή των χεριών και την καθαριότητα του χώρου όπου ζουν ή εργάζονται. Μία αντίθετη πρακτική μπορεί να οδηγήσει σε νέα έξαρση των κρουσμάτων, γεγονός απευκταίο καθώς ήδη η ανθρωπότητα έχει δοκιμαστεί σοβαρά από αυτή την πανδημία.

– Το Κέντρο Υγείας Γαλατσίου βρίσκεται στην οδό Πρωτοπαπαδάκη 70. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 210-2923384.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή