Έγιναν τα rapid tests στην πλ. Μανδηλαρά

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Έγιναν τα rapid tests στην πλ. Μανδηλαρά

692 ήταν τα rapid tests που διενεργήθηκαν στο Γαλάτσι από Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ, στην πλατεία Μανδηλαρά, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαρτίου. Από αυτά μόλις οκτώ (8) βγήκαν θετικά.

Ήταν η δεύτερη φορά που κλιμάκια του ΕΟΔΥ έρχονται στην πόλη μας για να διενεργήσουν δωρεάν rapid tests κατόπιν πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής. Την πρώτη φορά 587 συμπολίτες μας προσήλθαν για να εξεταστούν και όλοι βγήκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό. Αυτή τη φορά διενεργήθηκαν 105 τεστ παραπάνω και βγήκαν 8 θετικά. Να σημειώσουμε ότι στις 27 Ιανουαρίου που έγιναν τα rapid tests στο Π. Τέρμα, τα κρούσματα κορωνοϊού πανελλαδικά ήταν 858 και στην Αττική 405. Ενώ προχθές, Τετάρτη 3 Μαρτίου, τα κρούσματα πανελλαδικά ήταν 2.702 και στην Αττική 1.240.
Όπως και την προηγούμενη φορά, η διαδικασία ήταν γρήγορη, διαρκούσε 5 λεπτά και η μόνη υποχρέωση του εξεταζόμενου ήταν να είχε μαζί του την αστυνομική ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ του. Ως προς το αποτέλεσμα της εξέτασης, εάν το δείγμα ήταν αρνητικό ο εξεταζόμενος θα ενημερωνόταν μέσω μηνύματος κι αν ήταν θετικό, θα του τηλεφωνούσαν από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία για να του δωθούν οι απαραίτητες οδηγίες.

Να σημειώσουμε πως η παραπάνω διαδικασία είναι αυτή που ακολουθείται από τον ΕΟΔΥ μέχρι πρότινος. Εμείς δεν είχαμε ενημέρωση εάν η διαδικασία έχει στο μεταξύ αλλάξει.

Παρών στο σημείο διενέργειας των rapid tests ήταν από το πρωί και ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος.

ΦΟΡΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΥ COVID-19
Μέσω της πλατφόρμας testing. gov.gr του ΕΟΔΥ, κι αν δεν προλάβατε να κάνετε το τεστ, μπορείτε να συμμετάσχετε με τρόπο απλό και διαφανή σε δωρεάν έλεγχο για Covid-19. Συμπληρώνετε την «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19» και γίνετε υποψήφιος/υποψήφια για τον δειγματοληπτικό έλεγχο για COVID19. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού.
Στόχος του ΕΟΔΥ είναι αυτός ο αριθμός των διενεργούμενων τεστ να αυξηθεί σημαντικά και στην εθνική στρατηγική να συμπεριληφθεί η παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών μέσω της τυχαίας επιλογής 12.000 πολιτών καθημερινά.
Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς. Μπορεί να βοηθήσει, όμως και στη δική σας προστασία με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού σας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που είστε ασυμπτωματικός φορέας.
Για οποιοδήποτε ζήτημα σχετικό με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και για να ασκήσετε τα δικαιώματα πρόσβασης, διόρθωσης, περιορισμού της επεξεργασίας και διαγραφής μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του ΕΟΔΥ στη διεύθυνση: dpo@eody.gov.gr. Για ερωτήσεις επι της διαδικασίας και λοιπές απορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο testing@eody.gov.gr.

Αν, τέλος, θεωρείτε ότι δεν ικανοποιήθηκε κάποιο αίτημά σας, απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (http://www.dpa.gr), Λ. Κηφισίας αρ. 1-3, ΤΚ 115 23, Αθήνα, τηλ. +30-210 6475600, φαξ +30-210 6475628.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή