Ανακυκλώσιμα είδη και αντίστοιχοι κάδοι – Αναλυτική ενημέρωση

Ενημέρωση για την αποδοτικότερη ανακύκλωση στον Δήμο Μαραθώνος:

Η φιλοσοφία της ανακύκλωσης έχει μπει στον τρόπο ζωής μας και όλοι γνωρίζουμε ότι μόνο να μας ωφελήσει μπορεί.

Ήδη ο Δήμος Μαραθώνος παρουσιάζει άνοδο όσον αφορά στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης, και ειδικότερα στις κοινότητες Μαραθώνα, Γραμματικού και στη Νέα Μάκρη, οι γωνιές ανακύκλωσης είναι σημεία που οι δημότες μας ανταποκρίνονται ιδιαίτερα θετικά. Το αποτέλεσμα φαίνεται και έμπρακτα καθώς οι χώροι αυτοί διατηρούνται ΚΑΘΑΡΟΙ, αφού δεν αποτελούν σημεία εναπόθεσης σκουπιδιών και κατ επέκταση εστίες μικροβίων.

Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά τα ανακυκλώσιμα είδη που πρέπει να απορρίπτονται στους παρακάτω αντίστοιχους κάδους.

Μπλε κάδος

1. Πλαστικά: μπουκάλια χωρίς καπάκια, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αποσμητικά, κουτιά χυμών δημητριακών και γάλακτος.

2. Λευκοσίδηρος:διαχωριστικά διπλών τζαμιών, φόρμες κέικ, πτερύγια θερμαντικών σωμάτων, ανακλαστήρες φωτός, δοχεία τροφίμων.

3. Αλουμίνιο:κουτάκια αλουμινίου αναψυκτικών.

Σε όλα τα παραπάνω απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συσκευασίες να είναι πλυμένες με νερό, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είναι άλλος ένας κάδος υπολείμματος ανακύκλωσης.

Κίτρινος κάδος

1. Χάρτινες συσκευασίες.

2. Βιβλία.

3. Χαρτοκιβώτια.

4. Εφημερίδες.

5. Περιοδικά.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι o κάδος να είναι πάντα κλειστός για να μην βρέχεται το χαρτί και φυσικά να διπλώνονται τα χαρτόνια για να υπάρχει μεγαλύτερος χώρος απόθεσης.

Καφέ κάδος

1. Φρούτα και λαχανικά.

2. Δημητριακά, ρύζι, αλεύρι, υπολείμματα καφέ, τσόφλια αυγών, τυροκομικά, γαλακτοκομικά, ζωικά προϊόντα.

Το καπάκι του κάδου πρέπει να παραμένει πάντα κλειστό προς αποφυγή δυσαρεστών οσμών. Ο καφέ κάδος συλλέγεται κάθε Πέμπτη.

Κώδωνας

1. Στον κώδωνα πετάμε μόνο γυάλινα μπουκάλια και όχι τα πλαστικά.

Κόκκινος κάδος

1. Στον κόκκινο κάδο εναποθέτουμε ρούχα και παπούτσια με σακούλες ή χωρίς.

Θερμή παράκληση προς τους κατοίκους του Δήμου μας : Να τοποθετείτε τα αντίστοιχα ανακυκλώσιμα είδη στους αντίστοιχους κάδους. Μην πετάτε σε αυτούς απορρίμματα που δεν προορίζονται για ανακύκλωση, καθώς έτσι δυσχεραίνετε την συνολική μας προσπάθεια αλλά και την προσπάθεια των συμπολιτών μας. Αν είμαστε όλοι μας πιο προσεκτικοί ο Δήμος μας θα είναι πιο καθαρός και η περιβαλλοντική ωφέλεια μεγαλύτερη.

Προσπαθούμε για το καλύτερο γιατί μας αξίζει το καλύτερο!

Ομάδα ανακύκλωσης Δήμου Μαραθώνος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή