Εγκληματική ανευθυνότητα, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο κορωνοϊός όχι μόνο δεν έχει εξαλειφθεί αλλά είναι παρών και μάλιστα δείχνει άγριες διαθέσεις. Τετάρτη απόγευμα, 27/2, ανακοινώθηκαν 1.913 κρούσματα, 357 διασωληνωμένοι και 28 θάνατοι. Το lockdown που θεωρητικά έληγε την Δευτέρα 1η Μαρτίου, θα πάρει παράταση μάλλον για δυο βδομάδες ακόμα.

Η προσοχή λοιπόν όλων μας θα πρέπει να συνεχίσει να είναι ιδιαίτερη και να παραμείνουμε σχολαστικοί ως προς την τήρηση των μέτρων, δηλαδή μάσκα, απόσταση, καθαρά χέρια και υπακοή στο πρωτόκολλο υγείας για όσους διαγιγνώσκονται θετικοί στον ιό.
Το οποίο πρωτόκολλο λέει 14 ημέρες καραντίνας και όχι βόλτες εδώ και εκεί σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Πληροφορήθηκα από έγκυρη και πολύ αξιόπιστη πηγή ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένας δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γαλατσίου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μαζί με τον ίδιο, θετικά στον κορωνοϊό ήταν και τα παιδιά του. Αντί λοιπόν ο κύριος αυτός να παραμείνει στο σπίτι του, κυκλοφορούσε έξω, μπαινοβγαίνοντας σε όλες τις τράπεζες, συνομιλούσε στους δρόμους με τους Γαλατσιώτες με προφανή κίνδυνο να μεταδώσει τον ιό και σε άλλους ανύποπτους πολίτες. Η συμπεριφορά του αυτή είναι όχι μόνο ανεύθυνη αλλά εγκληματικά ανεύθυνη.
Όπως τα μέλη και τα στελέχη της κεντρικής εξουσίας έτσι και της τοπικής, θα πρέπει να είναι απόλυτα νομοταγή και υπάκουα στις διατάξεις που θεσπίζει η πολιτεία για να δίνουν πρώτοι το φωτεινό παράδειγμα στους πολίτες. Δεν γνωρίζω τίνος αρμοδιότητα είναι, του Δημάρχου Γαλατσίου ή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στον ανεύθυνο και παραβάτη δημοτικό σύμβουλο. Αν οι αρμόδιοι της διοίκησης του Δήμου Γαλατσίου δεν γνωρίζουν ποιός είναι, τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας.
Ένα χρόνο τώρα, «φάγαμε το γάιδαρο». Μην τα τινάξουμε όλα στον αέρα τώρα που έμεινε η ουρά. Γι’ αυτό λοιπόν απόλυτη προσήλωση από όλους στα μέτρα και λίγο υπομονή ακόμη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή