Βραδιά Μορικόνε στο Christmas Theater

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραδιά Μορικόνε στο Christmas Theater

Αφιέρωμα στον αξεπέραστο Ennio Morricone σε on line streaming με την Danish National Symphony Orchestra έρχεται στο Christmas Theater on line στις 19 και 20 Μαρτίου.

Η αξεπέραστη κινηματογραφική μουσική του Ένιο Μορικόνε στην πιο «επικίνδυνη» συναυλία που έγινε ποτέ! Ζήστε την μαγεία της κινηματογραφικής μουσικής, από το σπίτι σας, με έναν κωδικό! Ένα από τα σπουδαιότερα αφιερώματα στον Ένιο Μορικόνε με τίτλο «Η Μονομαχία του Μορικόνε» (Morricone Duel) έρχεται στο Christmas Theater On Line.
Η άγρια δύση συναντά τον μελωδικό ήχο της Ιταλίας. Οι σκληροί γκάγκστερ της Νέας Υόρκης συναντούν τους καουμπόηδες από τα έρημα λιβάδια. Ο Νονός συναντά τον Ταξιτζή. Και η μαγεία του κινηματογράφου συναντά τον ήχο μια μεγάλης συμφωνικής ορχήστρας, διάσημης σε όλο τον κόσμο. Στη συναυλία θα παρακολουθήσουμε μια μεγαλειώδη παρουσίαση των διάσημων έργων που έχει γράψει αξέχαστος συνθέτης για τις ταινίες: «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος», «Κάποτε στην Αμερική», «Για μια Χούφτα Δολάρια», «Οι Μισητοί 8», «Ένας Εναντίον Δέκα», «Άδωξοι Μπάσταρδη», «Οι Αδιάφθοροι», «Η συμμορία των Σικελών» κ.α.
Σαν φόρο τιμής στον συνθέτη που άνοιξε δρόμο και δημιούργησε την δική του σχολή στην κινηματογραφική μουσική, στο τέλος της συναυλίας παρουσιάζονται μερικές διάσημες μελωδίες άλλων συνθετών που έχουν μείνει στην ιστορία και θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος αυτής της μουσικής κινηματογραφικής «Μονομαχίας» που ξεκίνησε ο Μορικόνε: «Ο Ταξιτζής» του Μπέρναρντ Χέρμαν, το «Kill Bill» του Σόνι Μπόνο και ο αξεπέραστος «Νονός» του Νίνο Ρότα. Την σπουδαία Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας διευθύνει η Σάρα Χικς ενώ συμμετέχουν η σοπράνο Τούβα Σέμινγκσεν, ο διάσημος σολίστας σαξοφώνου Χανς Ούρλικ και η Εθνική Χορωδία της Δανίας.
Ο πολυβραβευμένος Ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε έφυγε από την ζωή τον περασμένο Ιούλιο. Ήταν εκτός από συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και εξαιρετικός τρομπετίστας και έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σύγχρονα έργα κλασσικής μουσικής. Η μουσική του Μορικόνε έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 60 βραβευμένες ταινίες και πολλές φορές η επιτυχία της μελωδίας του, ξεπερνούσε την επιτυχία της ίδιας της ταινίας.
Έχει κερδίσει 3 βραβεία Γκράμι, τρείς Χρυσές Σφαίρες, έξι Bafta, δύο βραβεία Ευρωπαϊκού κινηματογράφου, έναν Χρυσό Λέοντα και ένα Πολικό Μουσικό Βραβείο.

CHRISTMAS THEATER On Line
Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 στις 20.00
Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00
Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00
Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 στις 20.00
Προπώλ. κωδικών 211.770100, www.viva.gr, www.christmastheater.gr

Πήγαινε στην κορυφή