«Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
«Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύσαμε στον «Παλμό» απάντηση του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου στην ανακοίνωση της παράταξης του κ. Ζώμπου όπου γινόταν αναφορά για την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής λόγω αδυναμίας προσέλευσης του ασθενοφόρου στους χιονισμένους δρόμους της πόλης μας.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζώμπος έγραφε: «Το βράδυ της Δευτέρας που η κακοκαιρία έπληξε και το Γαλάτσι, εκτός από τις στιγμές χαράς που όλοι μας ζήσαμε μετέπειτα, είχαμε δυστυχώς και δυσάρεστα. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, καθώς ασθενοφόρο με αντιολισθητικές αλυσίδες δεν κατάφερε να φτάσει στο σπίτι της. (…) Η διοίκηση Μαρκόπουλου, μετά από 7 χρόνια είχε το πρώτο της θύμα. Ευτυχώς, λόγω της ανευθυνότητας της διοίκησης όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε άλλα θύματα. Οι φωτογραφίες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια, όταν καλύπτουν την ανευθυνότητα, κάποια στιγμή κοστίζουν περισσότερο από μερικές χιλιάδες ευρώ. Κοστίζουν ζωές.»

Τα πραγματικά γεγονότα, όπως τα ανέφερε ο Δήμαρχος στην απάντησή του, είναι τελείως διαφορετικά.
«Δεν περιμέναμε ποτέ ότι μία δημοτική παράταξη, για να κάνει αντιπολίτευση, θα έπεφτε τόσο χαμηλά και θα επιχειρούσε να καπηλευτεί ένα τραγικό γεγονός και να το συνδέσει με προκλητικά αυθαίρετο τρόπο με τον καθαρισμό των δρόμων μας από το χιόνι… Ενώ μάλιστα, όλοι οι Γαλατσιώτες γνωρίζουν ότι επί 48 ώρες τα ειδικά συνεργεία του Δήμου έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη και σφοδρότερη χιονόπτωση που έχει γίνει στον Δήμο εδώ και δεκαετίες.
»Λυπούμαστε πολύ που αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τη μαρτυρία του ίδιου του γιου της θανούσης, όμως για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια οφείλουμε με μεγάλο σεβασμό να πούμε πως δηλώνει ότι: Τελευταία φορά μίλησε με τη μητέρα του τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ την Τρίτη το πρωί τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της μετά από πολλές τηλεφωνικές του κλήσεις στις οποίες δεν απαντούσε. Μαζί με έναν διασώστη τής έκανε μαλάξεις αλλά δυστυχώς δεν είχε σφυγμό. Κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο δεν μπόρεσε να φτάσει επειδή δεν είχε αλυσίδες. Κλήθηκε δεύτερο ασθενοφόρο, που έφερε αντιολισθητικές αλυσίδες και έφτασε χωρίς πρόβλημα στο σπίτι, όπου χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι χωρίς πρόβλημα έφτασε στην περιοχή και όχημα της Πυροσβεστικής που κλήθηκε για να συνδράμει το πρώτο ασθενοφόρο.»

Καθήκον της αντιπολίτευσης είναι να κάνει κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησης του Δήμου, ας είναι και πολύ σκληρή, αρκεί όμως να βασίζεται σε αλήθειες και όχι σε ψέματα. Πριν ο κ. Ζώμπος εκτοξεύσει τις βαρύτατες κατηγορίες ότι ο Δήμαρχος ευθύνεται για το θάνατο της ηλικιωμένης συνδημότισσάς μας, θα έπρεπε πρώτα να φροντίσει να πληροφορηθεί τα πραγματικά γεγονότα και όχι να βασιστεί στις φήμες. Αυτό βέβαια που τον ενδιέφερε δεν ήταν η αλήθεια αλλά η αγωνία του για το πώς θα πλήξει την αξιοπιστία και την ηθική του Δημάρχου με fake news.
Το ότι τον ενδιέφερε να πλήξει τον Γιώργο Μαρκόπουλο και μόνο, και όχι να αναδείξει το γεγονός, αποδεικνύεται και από μία άλλη απρεπή κίνηση στην οποία προχώρησε ο κ. Ζώμπος. Την ανακοίνωση που εξέδωσε, την έστειλε και στους 66 Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής γιατί, ως γνωστόν, ο Γιώργος Μαρκόπουλος εκτός από Δήμαρχος Γαλατσίου είναι και εκλεγμένος πρόεδρος της ΠΕΔΑ.
Ο σκοπός του λοιπόν ήταν να απαξιώσει τον Δήμαρχο Γαλατσίου στα μάτια των 66 συναδέλφων του της Περιφέρειας Αττικής. Αυτό όμως που κατόρθωσε ο κ. Ζώμπος ήταν να απαξιώσει τον εαυτό του και αυτό αποδεικνύεται από τις απαντήσεις που του έστειλαν ορισμένοι από τους 66 Δημάρχους της Αττικής.
Κι όπως λέει μια παροιμία, «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή