Ο Δήμος Μαραθώνος στηρίζει την καμπάνια του Υφυπουργείου Αθλητισμού

Ο Δήμος Μαραθώνος στηρίζει την καμπάνια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο» που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι σε κάθε μορφή βίας, κακοποίησης και κατάχρησης εξουσίας τόσο στον αθλητισμό μας όσο και στο κοινωνικό σύνολο.

Αναφορικά με την έκρηξη των ανάρμοστων συμπεριφορών και των εξαιρετικά δυσάρεστων περιστατικών που παρατηρούνται τελευταίως, με όχημα τη δύναμη και την επιρροή του αθλητισμού, μέσω της καμπάνιας, διατρανώνονται μηνύματα μέσα από τα οποία παρακινούνται όλοι να πάψουν να ανέχονται και να μιλούν δυνατά.

Στοvideo πρωταγωνιστές είναι Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Πρωταθλητές τον χώρο του αθλητισμού, όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Πύρρος Δήμας, η Εύα Χριστοδούλου, η Εβίνα Μάλτση, ο Εμμανουήλ Καραλής, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, η Κέλλυ Λουφάκη, ενώ υπάρχει και η συμμετοχή της επόμενης γενιάς του ερασιτεχνικού αθλητισμού, μέσω του 17χρονου αθλητή χάντμπολ, Γιάννη Στεφανίτση.

«Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επιθυμούμε να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση των δημοτών μας απέναντι στα όσα δυσάρεστα βγαίνουν στο φως στον αθλητικό χώρο αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Ο αθλητισμός μπορεί να υπερνικήσει τον φόβο και να δώσει το θάρρος να σταματήσουμε κάθε κακοποιητική συμπεριφορά και ενέργεια. Λέμε όχι στα περιστατικά βίας και κακοποίησης λεκτικής και σωματικής. Λέμε όχι σε ό,τι μας κρατάει πίσω. Είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού Δήμου Μαραθώνος κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Πήγαινε στην κορυφή