Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Διαδικτυακή Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού
Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Διαδικτυακή Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού πραγματοποιεί διαδικτυακή Ημερίδα ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής και των γονέων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους σε θέματα χρήσης των αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων αλλά και την εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό. Η διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, στις 18:00 έως 20.30 μμ. με ενημερωτικές ομιλίες από έγκριτους καθηγητές της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, δραστηριοποιούνται, σύμφωνα με την φιλοσοφία και την μεθοδολογία του Π.Ο.Υ., στην προαγωγή, προάσπιση, πρόληψη και προστασία της υγείας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού Σταύρος Τσίρμπας: «Έχοντας ως βασική προτεραιότητα την προαγωγή της υγείας των πολιτών και την ευημερία της πόλης μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε διατομεακές δράσεις για την πρόληψη της υγείας, εντάσσοντας έτσι τη φιλοσοφία των υγιών πόλεων στις πολιτικές μας. Ειδικότερα λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας και της επίκαιρης διενέργειας των εμβολιασμών και αφετέρου με δεδομένο ότι στη χώρα μας γίνεται υπερκατανάλωση και αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών, έχουμε χρέος μας να ενημερώσουμε την νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για τους πολίτες μας».

Η Εκστρατεία πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει δημιουργηθεί κατάλληλο βιβλίο που απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και θα διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες, με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» από την αναγνωρισμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννα Μπουλντούμη.

Το βιβλίο έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Φ14/226374/ΕΚ/1670/Δ1 για τη διανομή του στα δημοτικά σχολεία της χώρας μέσω των Δήμων-μελών του Δικτύου.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα -μέσω της πλατφόρμας ZOOM- παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.agan.gov.gr/articlesview.php?id=3900

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στo ακόλουθο τηλέφωνο: 2132039936 (KΕΠ Υγείας).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή