«Γλυκές Αλχημείες» με «γλυκά του ταξιδιού»

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
«Γλυκές Αλχημείες» με «γλυκά του ταξιδιού»

«Γλυκές Αλχημείες» με «γλυκά του ταξιδιού»:

Ο Στέλιος Παρλιάρος, στις «Γλυκές Αλχημείες», αυτό το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 20.00, στο OPEN, φτιάχνει τα πιο όμορφα «gâteaux de voyage» .

Τα «γλυκά του ταξιδιού» ή «gâteaux de voyage» όπως τα λένε οι Γάλλοι, είναι όλα τα γλυκά που μπορούμε να απολαύσουμε στην εκδρομή, στο πικ νικ, στο γραφείο ή στο σχολείο, επειδή έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ζουμερά κέικ και βουτυρένια μπισκότα έχουν την τιμητική τους!

Ο Στέλιος ξεκινάει τις παρασκευές του και «παντρεύει» φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα, κράνμπερις και γλασαρισμένα φρούτα με τη μοναδική σοκολάτα σε ένα πατέ που μαγεύει, τόσο με την εμφάνιση, όσο και με τη γεύση του.

Ένα γαλλικό γλυκό με το όνομα «Financier» υπήρξε η έμπνευση για να φτιάξει στη συνέχεια ο Στέλιος ένα κέικ με λεπτή, φίνα γεύση που οφείλει την υγρασία του στο κεντρικό του υλικό, το τσάι.

Φυσικά, το «γλυκό ψωμί», στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ξηροί καρποί, είναι η ιδανική συνταγή αν ψάχνετε ένα λαχταριστό σνακ, που τρώγεται με οποιοδήποτε άλειμμα ή και σκέτο και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Για το τέλος, ο Στέλιος αφήνει το καλύτερο. Ποιος δεν αγαπάει τα μπισκότα; Τραγανά, μεγάλα σε μέγεθος για μεγαλύτερη απόλαυση, συνδυάζουν τα φουντούκια με κομμάτια σοκολάτας και ευελπιστούν να γίνουν η αγαπημένη λιχουδιά!

«Γλυκές Αλχημείες», με τον Στέλιο Παρλιάρο, αυτό το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 20.00, στο OPEN ένα απολαυστικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της ζαχαροπλαστικής.

Πήγαινε στην κορυφή