Ωρα για φαγητό με την Αργυρώ – Οι συνταγές της εβδομάδας

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Ωρα για φαγητό με την Αργυρώ – Οι συνταγές της εβδομάδας

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η αγαπημένη μαγείρισσα όλων, ανοίγει και αυτή την εβδομάδα την κουζίνα της και μας υποδέχεται για νόστιμα μαγειρέματα. Συνταγές από όλο τον κόσμο, πιάτα για μικρούς και μεγάλους και γευστικές δημιουργίες που θα λατρέψουμε. Από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό, στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου – Εύκολα & Υγιεινά

Η Αργυρώ, σήμερα, ξεκινάει με μία θρεπτική και νόστιμη σαλάτα Fattoush με αρώματα από την Ανατολή. Μια καταπληκτική έθνικ σαλάτα που μπορεί να αποτελεί ένα ελαφρύ γεύμα από μόνη της. Σερβίρεται με τραγανά τσιπς και μας φέρνει αναμνήσεις από την Αίγυπτο. Συνεχίζει με υγιεινά brownies με βρώμη και σοκολάτα, ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη, ιδανικό για όσους κάνουν ειδική διατροφή. Και για το τέλος, έρχεται μία δροσερή σαλάτα νισουάζ και μαζί θα μάθουμε τα μυστικά για την πιο αυθεντική εκδοχή της. Μία σαλάτα από τη Νίκαια της Γαλλίας που υμνεί τις καλοκαιρινές γεύσεις της Προβηγκίας.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου – Μαγειρικό Σχολείο
Ταξίδι στην Πόλη σήμερα με το μαγειρικό σχολείο της Αργυρώς. Η κουζίνα της γεμίζει χρώματα, αρώματα και γεύσεις από μπαχαρικά και ιδιαίτερα πιάτα. Και ξεκινάμε με ένα μελωμένο σαραγλί, σκέτο όνειρο. Συνεχίζουμε με μία αυθεντική συνταγή για τας κεμπάπ με μοσχάρι ελιά, ένα ίσως από τα πιο αγαπημένα πολίτικα πιάτα, που η επιτυχία του οφείλεται στην τέλεια δεμένη σάλτσα του. Και η σημερινή αυλαία πέφτει με νοστιμότατο ατζέμ πιλάφι.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου – Γλυκά & Αλμυρά
Γλυκές και αλμυρές οι λιχουδιές που ετοιμάζει η Αργυρώ σήμερα στην κουζίνα της. Ξεκινάει με ένα απίστευτο και αφράτο carrot cake που όμοιό του δεν έχουμε δοκιμάσει. Διπλό carrot cake με μία υπέροχη κρέμα froasting στη μέση. Στη συνέχεια, η αγαπημένη μας μαγείρισσα μαγειρεύει hot dog με σπιτική coleslaw, μουστάρδα και κέτσαπ για τα κυριακάτικα barbeque. Ενώ για το τέλος, έρχεται ένα έξυπνο σνακ. Mini muffins με πιπεριά Φλωρίνης και κατσικίσιο τυρί που μπορούμε να συνοδεύσουμε με πράσινη σαλάτα, είτε για brunch είτε σαν κυρίως γεύμα.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου – Απλά & Μαγικά

Η Αργυρώ μάς καλωσορίζει και σήμερα στην κουζίνα της με τρία εκπληκτικά πιάτα. Ξεκινάει με τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες σαν τηγανητές, συνεχίζει με ένα αφράτο και φανταστικό ψωμί μαργαρίτα ή το γνωστό ψωμί πολυτελείας, ιδανικό για γεύματα αλλά και για γλυκά ή αλμυρά σάντουιτς. Και καταλήγει με το γεμιστό ρολό κιμά με γλάσο τομάτας. Ένα φανταστικό πιάτο που θα λατρέψουμε όλοι.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου – Νόστιμα & Λαχταριστά
Νόστιμες και λαχταριστές οι σημερινές συνταγές. Ξεκινάμε με ένα πιάτο κλασικό και “μαμαδίστικο”, τις πατάτες γιαχνί με αυγά, που ετοιμάζεται σε 30 μόλις λεπτά. Οι πατάτες αυτές λέγονται και “μπλουμ” και αποτελούν ίσως το ευκολότερο φαγητό κατσαρόλας που υπάρχει στην ελληνική παράδοση. Συνεχίζει με το πιο νόστιμο παστίτσιο, με αφράτη μπεσαμέλ και τη μέγιστη δυνατή απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Για το τέλος, η Αργυρώ ετοιμάζει μπακαλιαράκια σούπα με λαχανικά. Μία θρεπτική ψαρόσουπα, πλούσια σε Ω3, πρωτεΐνες και χαμηλά σε λιπαρά. Ένα ιδανικό πιάτο για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ
Δευτέρα με Παρασκευή στις 11.30, στον ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ:
https://www.skaitv.gr/show/psuchagogia/ora-gia-fagito/sezon-2020-2021

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή