Διαδικτυακή συναυλία την Κυριακή 21/2 για τη στήριξη της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Η αλληλεγγύη και η αγάπη προς τους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες μπορούν να εκδηλωθούν με ποικίλους τρόπους. Άλλωστε, το συναίσθημα της προσφοράς, θυμίζει αυτό που μας έλεγαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας όταν ήμασταν παιδιά «όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου…».

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε και ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος εμπνευστής και ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» o οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου για αυτήν την αυτοδιαχειριζόμενη δράση, την σημαντική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2011 από τους δρόμους της πόλης και που πλέον έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 30 πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην Κοινωνική Κουζίνα που στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 122, μαγειρεύουν, τρώνε και ζουν όλοι μαζί. Οι ανάγκες καλύπτονται από τις δωρεές και τις προσφορές ανώνυμων συμπολιτών μας. Χάρη σε αυτές προσφέρουν καθημερινά 2.500-3.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ενώ οι δράσεις έχουν επεκταθεί και σε προσφορές τροφίμων και επίπλων σε οικογένειες, σε ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά που έχουν σταματήσει να πηγαίνουν σχολείο αλλά και σε βοήθεια σε περιπτώσεις ιατρικών εξετάσεων ενώ έχει δημιουργηθεί και θεατρική ομάδα.

Πλέον, αυτό που επιθυμούν είναι να φτιάξουν το δικό τους σπίτι, το Σπίτι των Ονείρων τους, το οποίο, όπως είπε ο κ. Πολυχρονόπουλος «το είχαμε στην οδό Πλαταιών, στον Κεραμεικό, αλλά το χάσαμε γιατί πουλήθηκε το κτίριο» γι αυτό και οραματίζονται έναν νέο χώρο συνάντησης και επικοινωνίας των ανθρώπων. «Θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα σκάκι για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, να έχουμε μία ή δύο φορές την εβδομάδα δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη από έμπειρο ψυχολόγο, να δημιουργήσουμε ένα Ωδείο, προκειμένου όσοι θέλουν να μπορούν να μάθουν ένα μουσικό όργανο. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε τη δυνατότητα να μιλάμε με τους ανθρώπους που έχουν μπει ή έχουν βάλει μόνοι τους εαυτούς τους στο περιθώριο και να τους βοηθήσουμε να επανενταχθούν στην κοινωνία», τόνισε.

Η δημιουργία αυτού του Σπιτιού είναι και ο σκοπός της σημαντικής διαδικτυακής συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στις 18.45 με τη συμμετοχή 45 καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που ενώνουν τις φωνές τους και προσφέρουν αφιλοκερδώς τα τραγούδια τους προκειμένου να βοηθήσουν την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» .

Όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει τη συναυλία δωρεάν σε LiveStreaming μπαίνοντας στο livesoundstudio.gr, ενώ σημειώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοιό και θα γίνουν rapid test στους συμμετέχοντες.

«Όσοι έχουν τη δυνατότητα μπορούν να συνεισφέρουν όπως μπορούν. Η συναυλία δεν γίνεται μόνο για τη δημιουργία του Σπιτιού των Ονείρων μας, αλλά είναι και μια ευκαιρία, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε λόγω της πανδημίας, να ξεφύγουμε από την κλεισούρα της καραντίνας, να διασκεδάσουμε, να περάσουμε όμορφα», υπογράμμισε.

Στη συναυλία συμμετέχουν αλφαβητικά: Ανδριανού Σοφία, Απροσάρμοστοι, Βιτάλη Ελένη, Βελεσιώτου Φωτεινή, Γιοκαρίνης Γιάννης, Δάικος Αλέξανδρος, Δεληβοριάς Φοίβος, Δημητριάδης Δημήτρης (Pixel), Δήμου Ελένη, Εκείνος και Εκείνος, Ευρυδίκη, Ζιώγαλας Νίκος, Ζουγανέλης Γιάννης, Ίκαρη Βιολέτα, Κεφαλά Τζώρτζια (Μπλε), Κύριος Κ, Κυραμαργιός Παντελής, Κυρμιζή Κατερίνα, Κωνσταντόπουλος Αλκιβιάδης, Λειβαδάς Κώστας, Μακαβού Κατερίνα, Μακρίδης Ηλίας, Magic De Spell, MC Yinca, Μητσοτάκης Δημήτρης, Μορφονιός Σταμάτης, Μουζουράκης Πάνος, Μπαλάφας Λεωνίδας, Μπάμπαλη Ανδριάνα, Μπογαδάκη Ραφαέλλα, Muchatrela, Ναούμ Μυρτώ, Ξύδης Νίκος, Παπαϊωάννου Πάνος, Παρίσσης Κώστας, Πουλικάκος Δημήτρης, Radiosol, Ρακιντζής Μανώλης, Ράλλης Βασίλης, Ρίζος Απόστολος, Σαλταγιάννης Βασίλης, Στόκας Μπάμπης, Tsopana Rave, Τσουκιάς Στέλιος, Υπόγεια Ρεύματα

Συμμετέχουν, επίσης αφιλοκερδώς και οι:

ΕΝΟΡΧHΣΤΡΩΣΗ : Άκης Κατσουπάκης
ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Δημήτρης Γάσιας, Μιχάλης Κεχαγιάς, Χρήστος Κυριαζής,
Δημήτρης Λιόλιος, Αντρέας Νικόλης, Δημήτρης Σιάμπος
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ‘Ελενα Αγγελοπούλου, Θέκλα Τσελεπή
GUEST STARS: Ζέτα Δούκα, Λευτέρης Ελευθερίου, Σπύρος Μπιμπίλας
SPECIAL GUEST: Κατερίνα Βρανά
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Σούλης

Για τις προσφορές σας:

PayPal Account: https://www.paypal.me/oallosanthropos
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
IBAN GR7801100840000008460940235
ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
SWIFT / BIC: ETHNGRAA

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή