Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Γαλατσίου

Το περασμένο Σάββατο με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ένωσης, συναντηθήκαμε διαδικτυακά τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων των σχολείων του Δήμου μας, με γονείς – μέλη των Συλλόγων και εκπαιδευτικούς.

Στην συζήτηση αυτή είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τα προβλήματα στα σχολεία λόγω του κορωνοϊού, για την τηλεκπαίδευση, για την αντικειμενική αδυναμία μαθητών να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα, για τα τμήματα των 25 και πάνω μαθητών και για την ανυπαρξία του Υπουργείου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Μερικά από τα συμπεράσματα της συζήτησής μας ήταν:

Η ανάγκη να λειτουργήσουν τα σχολεία με τήρηση μέτρων κατά του Covid 19.

Το αίτημα για μικρότερο αριθμό μαθητών (15 μαθητές) σε κάθε τάξη, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις, με χρήση νέων αιθουσών, που δεν χρησιμοποιούνται.

Η απαίτηση για επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας.

Η ανάγκη διενέργειας δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ για τον Covid 19 σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η άμεση προμήθεια από το Υπουργείο ή και τον Δήμο Γαλατσίου των αναγκαίων υπολογιστών – tablet για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών και για όσο διαρκέσει η τηλεκπαίδευση.

Συμφωνήσαμε να επαναλάβουμε την επικοινωνία αυτή έτσι ώστε να θέσουμε το πλαίσιο διεκδικήσεων σε συνεργασία με όλους τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου μας, την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής αλλά και τους φορείς των εκπαιδευτικών και άλλους κοινωνικούς φορείς του Δήμου μας.

Γαλάτσι 16.2.2021

Πήγαινε στην κορυφή