Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου: Διαδικτυακός κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων για γονείς-κηδεμόνες των Νηπιαγωγείων

Το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, Συμβουλευτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, σε συνεργασία με το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής δια της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Εκπαίδευσης κας Νικολούδη Τριανταφυλλιάς, διοργανώνει διαδικτυακό κύκλο ομιλιών – ενημερωτικών συναντήσεων για γονείς-κηδεμόνες των Νηπιαγωγείων του Δήμου.

Οι συναντήσεις απευθύνονται στους γονείς-κηδεμόνες των Δημόσιων και Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου, και σε όσες/όσους Νηπιαγωγούς των παραπάνω Νηπιαγωγείων επιθυμούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση, την Τετάρτη 10/2 με θέμα «Μεγαλώνοντας σε καιρούς πανδημίας. Συναισθηματική Ενδυνάμωση παιδιoύ και την οικογένειας στην covid -19 επoxή» και ακολουθούν οι επόμενες συναντήσεις:

Τετάρτη 24/2/2021: ώρα 17.30-19.00, Θέμα: «Η ανάπτυξη του παιδιού στην προσχολική ηλικία»

Εβελίνα Βλάχου, Ψυχολόγος,

ΜSc Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Συστημική ψυχοθεραπεύτρια

Δήμος Μοσχάτου –Ταύρου

Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, Συμβουλευτικής και Ισότητας των φύλων

Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας

Τετάρτη 10/3/2021: ώρα 17.30-19.00 Θέμα: «Ο ρόλος των γονιών στην ανάπτυξη ευτυχισμένων παιδιών»

Ξένια Ντβέικ, Ψυχολόγος, PG Cert Κλινικής Ψυχολογίας

Δήμος Μοσχάτου –Ταύρου

Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, Συμβουλευτικής και Ισότητας των φύλων

Κέντρο Κοινότητας

Τετάρτη 31/3/2021: ώρα 17.30-19.00 Θέμα: «Η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο»

Παπαγεωργίου Δήμητρα, Ψυχολόγος

MSc Σχολικής Ψυχολογίας , D.E.S.S. Διαπολιτισμικής ψυχολογίας

Δήμος Μοσχάτου –Ταύρου

Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, Συμβουλευτικής και Ισότητας των φύλων

Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Για την παρακολούθηση, μέσω της πλατφόρμας Webex Meetings οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν το σύνδεσμο που υποδεικνύεται στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ ή να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους νηπιαγωγεία του Δήμου.

O Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: “Ο Δήμος μας στη δύσκολη εποχή που διανύουμε παραμένει σταθερά αρωγός στο πλευρό των συμπολιτών μας. Οι Υπηρεσίες μας εργάστηκαν από την πρώτη στιγμή για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την πανδημία. Την τρέχουσα περίοδο σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας συνεχίζουμε την υποστήριξη γονέων και οικογένειας με διαδικτυακές συναντήσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς παιδιών προσχολικής ηλικίας. Οι συναντήσεις αφορούν θέματα ανάπτυξης των παιδιών αλλά και τη συναισθηματική ενδυνάμωση παιδιού και οικογένειας από τις επιδράσεις της πανδημίας στην ψυχική μας υγεία.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο διαδικτυακό αυτό κύκλο ομιλιών και συνεχίζουμε να ενισχύουμε πρωτοβουλίες που στηρίζουν τους συμπολίτες μας.”

Πήγαινε στην κορυφή