Ερώτηση 28 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη «δωρεά» στο λόφο Στρέφη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερώτηση 28 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη «δωρεά» στο λόφο Στρέφη

Ερώτηση 28 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη «δωρεά» στο λόφο Στρέφη:

Φαίνεται τίποτα δεν διδάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων από το φιάσκο του Μεγάλου Περιπάτου. Συνεχίζει ακάθεκτος την πολιτική του που συνίσταται, αφενός στην απαξίωση κάθε τι δημόσιου προκειμένου η σωτηρία από ιδιώτες να εμφανίζεται εντέλει η μόνη δυνατή, και αφετέρου στην παράκαμψη κάθε νόμιμης διαδικασίας, με ζημιά για τους δημότες και το δήμο.

Έτσι τώρα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18.1.21, ο δήμος Αθηναίων συνάπτει συμφωνία με την εταιρία PRODEA lnvestments, χωρίς διαβούλευση με φορείς και κατοίκους, χωρίς συζήτηση και απόφαση του αρμόδιου Κοινοτικού Συμβουλίου, χωρίς απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, χωρίς πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή άλλες διαδικασίες επιλογής, με τις εργασίες που θα εκτελέσει η εταιρία να περιλαμβάνονται σε ένα κακοτυπωμένο και δυσανάγνωστο φωτοαντίγραφο ενώ οι εργασίες που υποχρεούται να εκτελέσει ο δήμος να στερούνται ακριβούς καταγραφής και προϋπολογισμού, τη στιγμή που πρέπει να εκτελεστούν εντός αυστηρών και ασφυκτικών προθεσμιών! Και όλα αυτά, υπό την κάλυψη μιας υποτιθέμενης δωρεάς!

Η αδιαφορία για τη γνώμη των κατοίκων και των εκλεγμένων Συμβουλίων και Επιτροπών και η απαξίωση για τη νομιμότητα από την πολιτική ηγεσία του δήμου Αθηναίων γίνεται πλέον συνήθεια. Αλλά κάθε φορά, εκείνος που καλείται να πληρώσει το κόστος είναι ο δημότης!

Στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, κατατέθηκε ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με πρωτοβουλία των Νίκου Φίλη και Κώστα Ζαχαριάδη, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τη νομιμότητα του έργου και επιπλέον, να δεσμευτούν υπουργείο και δήμος για τις απαραίτητες εργασίες φροντίδας και αναβάθμισης του Λόφου Στρέφη, με πρωτοβουλία και ευθύνη των δημόσιων αρχών.

Πηγές

Από A.Savin (Wikimedia Commons · WikiPhotoSpace) - Έργο αυτού που το ανεβάζει, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27775538

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή