Υπερ-υπολογιστές: πως πάνε μέχρι τώρα οι προβλέψεις για το Champions League

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Υπερ-υπολογιστές: πως πάνε μέχρι τώρα οι προβλέψεις για το Champions League

Είναι πλέον γνωστό ότι τα τεχνολογικά άλματα της εποχής στην οποία ζούμε, επιτρέπουν την πρόοδο σε πολλούς τομείς, με λιγότερες εργατοώρες. Φυσικά ο ανθρώπινος παράγοντας παραμένει, καθώς προγραμματίζει και σχεδιάζει αυτές τις εξελίξεις, που γίνονται όμως σαφώς πιο γρήγορα.
Οι λεγόμενοι υπερ-υπολογιστές είναι υπολογιστές που κάνουν αναλύσεις, έχοντας στη διάθεση τους πολλές παραμέτρους για την εξαγωγή αποτελεσμάτων. Με την πρόοδο της τεχνολογίας, αυτά τα αποτελέσματα είναι ολοένα και πιο εμπεριστατωμένα.
Όπως ισχύει για πολλούς τομείς, έτσι και χώρο του ποδοσφαίρου χρησιμοποιούνται τέτοιοι υπολογιστές. Συγκεκριμένα, έχουν βγει αποτελέσματα και για το νικητή του Champions League. Με την πάροδο του χρόνου αυτά τα αποτελέσματα αλλάζουν, καθώς προστίθενται και νέες παράμετροι στο σύστημα τους. Για παράδειγμα, στην αρχική πρόβλεψη αυτών των αναλύσεων το φαβορί ήταν η Μπάγερν για το Champions League. Αυτή τη στιγμή η Μπάγερν τοποθετείται 2η στα προγνωστικά για την κατάκτηση του τίτλου, με τη Μάντσεστερ Σίτι να αποτελεί το κορυφαίο φαβορί.
Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 1η θέση της Premier League και στις 24 Φεβρουαρίου θα αντιμετωπίσει τη Μενχενγκλάντμπαχ για το 1ο μεταξύ τους παιχνίδι στη φάση των «16» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Με 22% πιθανότητα νίκης δείχνει η ανάλυση τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ 2η είναι η Μπάγερν με ποσοστό 19%.
Μπορεί οι «Πολίτες» να μην έχουν κατακτήσει ποτέ τον τίτλο και να μην έχουν φτάσει σε τελική φάση της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια, όμως έρχονται με φόρα από το αγγλικό πρωτάθλημα. Με 11 νίκες σερί βαδίζει η ομάδα, η οποία πρόσφατα κέρδισε τη Λίβερπουλ με 4-1 στην έδρα των «κόκκινων». Η Μάντσεστερ Σίτι έχει 5 πόντους διαφορά από τη 2η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 7 πόντους από την 3η Λέστερ και 10 από τη Λίβερπουλ. Μέχρι τώρα δείχνει να ηγείται του παιχνιδιού στην Αγγλία, κάτι που την κάνει σίγουρα φαβορί για μια καλή θέση στην Ευρώπη. Σίγουρα και η κλήρωση με τη Μενχενγκλάντμπαχ ήταν αρκετά ευνοϊκή, αφού θεωρείται σχετικά εύκολη αντίπαλος για την αγγλική ομάδα.
Η Μπάγερν από την άλλη έχει πολλά ατού. Είναι η τωρινή κάτοχος του τίτλου και 1η στη βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα. Είναι επίσης η ομάδα που πέρυσι πέρασε νικηφόρα από τις Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Λυόν και Παρί Σεντ Ζερμέν για να πάρει τον τίτλο. Φέτος έχει κληρωθεί με τη Λάτσιο και ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας είναι στις 23/2.
Τη λίστα με τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου συμπληρώνει η Μπαρτσελόνα με 12%, ενώ Λίβερπουλ, Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκονται στο 6%. Η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουβέντους, Ντόρτμουντ και η Παρί κυμαίνονται στο 4-5%.
Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει να δείχνει καλά δείγματα, με τα προγνωστικά να δικαιώνονται, αφού και στη φάση των ομίλων υπήρξε αήττητη αλλά και στο αγγλικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 1η θέση- με σκοπό να παραμείνει εκεί!

Πηγές

Φωτογραφία από 3D Animation Production Company από το Pixabay
Πήγαινε στην κορυφή